Οικονομία

Bloomberg: Συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Νταβός

τσιπρας_λανγκαρντ.jpg

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να σχεδιάζει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με πηγή εξοικειωμένη με το ελληνικό ζήτημα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συζητήσουν τρόπους για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ στην ατζέντα επίσης θα βρεθούν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και το ασφαλιστικό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της εκφρασμένης βούλησης της κυβέρνησης να μην συνεχίσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και των σεναρίων ότι ίσως το Ταμείο συνεχίσει σε ρόλο συμβούλου για τις μεταρρυθμίσεις.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ. Πάντως, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε από το Ταμείο, ούτε από την Αθήνα.

Οικονομία

Την Παρασκευή η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες

αποζημίωση

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα πληρωθούν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 17,7 εκατ. ευρώ για συνολικά 33.547 πληρωμές δικαιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι καλλιτέχνες - Αλλάζουν... νομό κι επάγγελμα για να ζήσουν

Υπουργείο Εργασίας: Νέες υπηρεσίες στον τετραψήφιο αριθμό 1555

Κοινωνική ασφάλιση: Οι 6 αλλαγές που ετοιμάζονται

ESPA BANNER