Οικονομία

Αλεξιάδης: Κρατήστε όλες τις αποδείξεις

αποδειξεις

Να κρατούν όλες τις αποδείξεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Δεν θα είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου, μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι πατριωτικό καθήκον για όλους να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και έκανε γνωστό ότι σε βάθος χρόνου θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις να δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισήμανε επίσης ότι εκτός από το αφορολόγητο  με τις αποδείξεις η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα κίνητρα, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει η σχετική διάταξη.

Νωρίτερα ο κ. Αλεξιάδης, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα υπάρξουν πρόστιμα σε όσους δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα τους από ΚΤΕΟ ή όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα.
Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι θα έρθουν και ειδοποιητήρια ραβασάκια σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο τελώ κυκλοφορίας με το τρίμηνο για τους οδηγούς που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια του ανοδικού σερί με διάσπαση των 810 μονάδων

χρηματιστηριο αθηνων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,80% στις 817,03 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 78,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,44% και στις 1.964,88 μονάδες, ενώ στο +0,78% και στις 1.136,72 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,76% στις 514,76 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά και αυθημερόν η έγκριση για τον φόρο

Έρχεται ρύθμιση 60-72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη

Έρχεται ηλεκτρονικό… φακέλωμα για τις πινακίδες ΔΟΚ