Οικονομία

Κρήτη

Ζεστό χρήμα στην Κρήτη - Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΤΕ - Παγκρήτιας (φωτογραφίες)

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΤΕ

Σημαντικά νέα για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης, με τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Οι υπογραφές "έπεσαν" σήμερα στην Αθήνα μεταξύ του Αντιπροέδρου της ΕΤΕ Jοnathan Taylor και του Αντιπροέδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκου Μυρτάκη, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Αλέξη. Η συγκεκριμένη συμφωνία ενσωματώνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση, υπογράφεται δε στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να συνεισφέρει ενεργά και αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών, στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της νεανικής απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκ. € δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να μεταξύ άλλων να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων.      
Χαρίτση, για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

παγκρήτια ετε

παγκρήτια ετε, by renas

 

παγκρήτια ΕΤΕ

παγκρήτια ΕΤΕ, by renas

 

ΠΑΓΚΡΉΤΙΑ ΕΤΕ

ΠΑΓΚΡΉΤΙΑ ΕΤΕ, by renas

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor τόνισε:
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλλω στην περαιτέρω επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστοδοτικής πολιτικής της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που είναι ζωτικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους. Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σ΄όλη τη  χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας».
 
Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης,  ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. €, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.
Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. € δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000.           
Είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».
 

αντιπρόεδρος ΕΤΕ

αντιπρόεδρος ΕΤΕ, by renas

 (Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ Jonathan Taylor)

παπαδημητρίου

παπαδημητρίου, by renas

O Yπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου)

χαρίτσης

χαρίτσης, by renas

(Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης)

μυρτάκης

μυρτάκης, by renas

(Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης)

Οπως δήλωσε στο ekriti.gr, ο κ. Μυρτάκης θα διατεθούν τα επόμενα δύο χρόνια στο νησί, 50 εκατομμύρια ευρώ, σε τουριστικές, αγροδιατροφικές και άλλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία σημαντική τονωτική ένεση, σε μία εξαιρετικά δύσκολη, οικονομικά περίοδο", τόνισε ο κ. Μυρτάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πολυετή, σκληρή και επίπονη προσπάθεια, η οποία απέφερε καρπούς".

 

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών