Οικονομία

Κρήτη

Κρητών Άρτος: Απαιτήσεις 0,75 εκατ. από τη Μαρινόπουλος

κρητών άρτος

Η εταιρία Κρητών Άρτος ΑΕΒΕ σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών που σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στην εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε. και με σκοπό την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
- Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρίας από την Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό του 0,75 εκατομμύριου ευρώ εκ των οποίων 0,640 εκατ. είναι καλυμμένες με επιταγές που ήδη έχουν σφραγιστεί λόγω μη πληρωμής αυτών.
- Η εταιρία έχει προβεί ήδη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής καθώς και σχετική μήνυση.
- Έχοντας διακόψει από πέρυσι το καλοκαίρι συνεργασία το ποσοστό πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι 1,6% επί των συνολικών πωλήσεων.
- Υλοποιώντας από τον Οκτώβριο 2016 συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2016 η αξία πωλήσεων που απωλέσθη από την εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει καλυφθεί με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις να κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
- Η εταιρία είναι σε θέση να διαχειριστεί ομαλά από πλευράς ταμειακής ρευστότητας - cash flow το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τα υπόλοιπα της Μαρινόπουλος Α.Ε.
- Η επίπτωση στα αποτελέσματα και τα ίδια κεφάλαια δε μπορεί να εκτιμηθεί στο παρόν στάδιο εν αναμονή των οικονομικών και νομικών εξελίξεων που αφορούν την εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε.
- Η εταιρία έχει κάνει συνολικές προβλέψεις 280.622,34 ευρώ για επισφάλειες σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2015.

πηγή: euro2day

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας