Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος του πληρώματος ο νεκρός στο High Speed 5

Image
nekros.jpg
 clock 16:19 | 23/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε μέλος του πληρώματος του πλοίου, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ βρίσκονταν για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.
Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο, έχει κατασβεστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού θα διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.
Σε ανακοίνωσή του τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ μιλούν για μακρύο κατάλογο θυμάτων από ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους, στο βωμό της κερδοφορίας του εφοπλιστικού μινώταυρου.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας  και η ναυτιλιακή εταιρεία αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα την λίστα του πληρώματος (crew list), δυσχεραίνοντας την προσπάθεια για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των μελών του πληρώματος, αναφέρει η Ναυτεμπορική. 

Κάνουν ακόμη λόγο για «τεράστιες οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας», υποστηρίζοντας ότι γίνονται ακόμα βαρύτερες οι ευθύνες τους γιατί από το τραγικό γεγονός του "Norman Atlantic" και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «οι ναυτεργάτες, το εργατικό κίνημα, επιβάλλεται να οργανωθούν και να αγωνιστούν για συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την βαρβαρότητα του κεφαλαίου».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis