Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εύθραυστη η ανάκαμψη, εκτιμά ο Γιάννης Στουρνάρας

Image
Εύθραυστη η ανάκαμψη, εκτιμά ο Γιάννης Στουρνάρας
 clock 13:32 | 26/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση αλλά η Ελλάδα με τους εταίρους της πρέπει να καταλήξουν γρήγορα σε μια τελική, αμοιβαία επωφελή, συμφωνία, ήταν το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα απ' το βήμα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΤτΕ. Ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε πως η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, ξεκαθάρισε ωστόσο πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό παρά τους κλυδωνισμούς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμισε πως η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης και η έγκριση των ελληνικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της 24ης Φεβρουαρίου περιορίζουν την αβεβαιότητα και δίνουν στη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, θέτοντας παράλληλα τις δικές της προτεραιότητες.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι θετικές, διότι αποτρέπουν μια ρήξη με τους εταίρους που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο. Για να εκμεταλλευθούμε όμως αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης για να καταλήξουμε σύντομα σε μια αμοιβαίως επωφελή τελική συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis