Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Απελπισμένοι και οικογένειες ζητούν επιδόματα και τρόφιμα από το Δήμο

Image
Aπελπισία
 clock 11:35 | 07/12/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται πολλές οικογένειες στο Ηράκλειο και παρά τα νούμερα που σύμφωνα με τους κυβερνώντες ευημερούν, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά είδη διατροφής.

Τη κατάσταση που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στο Ηράκλειο περιέγραψε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη αναφέροντας ότι λόγω της ανέχειας το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και οι αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος φτώχειας όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος να ονομάζει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  (ΚΕΑ)

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού. Η κρατική μέριμνα για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θωρακίζεται με το Άρθρο 21 του Συντάγματος.

Τα άτομα είπε η κ. Παπαδάκη που το ζητούν έχουν αυξηθεί και αυτό καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Ηράκλειο.

Παράλληλα πολλές οικογένειες εξακολουθούν να λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα από το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου ενώ πολλοί τρέφονται και στα συσσίτια του Ιδρύματος Καλοκαιρινού.

Τις γιορτινές ημέρες που έρχονται μεγαλώνει η ανάγκη για βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους μας επεσήμανε η κ. Παπαδάκη και κάλεσε τους Ηρακλειώτες να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους σκεπτόμενοι και τα παιδιά που ίσως στερηθούν ακόμη και τη χαρά ενός παιχνιδιού

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου και χειρουργείο, για ασήμαντη αφορμή!

 

Κρήτη - καταγγελίες: Αρνητές ιερείς ζητούν από πιστούς να βγάλουν τη μάσκα!

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis