Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Χιλιάδες οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μόνο στο Ηράκλειο!

Image
κατασχέσεις
 clock 18:06 | 09/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μαζικά, και όταν λέμε μαζικά, εννοούμε κατά χιλιάδες, μόνο στο Ηράκλειο (!) "έφτασαν" ηλεκτρονικά την 1η Νοεμβρίου στη ΔΟΥ Ηρακλείου αλλά και στις υπολοιπες Εφορίες της Κρήτης και της χώρας, κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών!

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις το "στικάκι" από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προέβλεπε ακόμη μία "έκπληξη": την αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων, ουσιαστικά δηλαδή, την κατάσχεση όλων των εισπράξεων των επιχειρήσεων. 

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, καθώς τα μηνύματα από την αγορά είναι δυσοίωνα, με τους επιχειρηματίες να εξαναγκάζονται, όπως υποστηρίζουν, σε στάση πληρωμών, δεδομένου ότι λόγω capital controls όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζών, άρα δεν μπορούν να πληρώσουν προσωπικό, ασφαλιστικές εισφορές, ΔΕΗ, τηλέφωνα και πάσης φύσεως φόρους.

Οι επιχειρηματίες λένε ότι με τις κατασχέσεις λογαριασμών, το Υπουργείο επιλέγει να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις, "σκοτώνοντας την αγελάδα που βγάζει γάλα", δημιουργώντας και επιπλέον ανεργία αλλά και νέες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία και τα έσοδα της Εφορίας. Παράλληλα υπογραμμίζουν και την παράμετρο της δυσφήμισης, καθώς πελάτες ετών, ενημερώνονται μέσω email από τη ΓΓΔΕ, να μην καταβάλλουν χρήματα στην εν λόγω επιχείρηση, ως "κακοπληρωτής", την ώρα που το ίδιο το σύστημα καθυστερεί εβδομάδες να ενημερώσει τα στοιχεία, δίνοντας μία εικόνα, που δεν είναι ακριβής!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους κόλπους των ιδιωτών, η οποίοι βλέπουν "μπλοκαρισμένους" τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αν αυτοί περιέχουν πάνω από 1.250 ευρώ...
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis