Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: 372.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Καλαντζάκης Ρουμελιωτάκη

Έπειτα από το σχεδιασμό, την υλοποίηση και ωρίμανση της μελέτης και την επίμονη προσπάθεια και προώθηση της Δημοτικής Αρχής εντάχθηκε (απόφαση με αριθμ. πρωτοκ. 91036/23.12.2020) στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων με ιατρείο στον Δήμο Ιεράπετρας. 

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 372.000€ και αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου στην θέση «Πετρούνια» με 48 ατομικές αίθουσες διαμονής σκύλων, 1 αίθουσα γατών και λοιπών ζώων, χώρους ανάπαυσης και άσκησης, αύλειο χώρο, ιατρείο κτηνιάτρου και επιπλέον χώρους που εξυπηρετούν το προσωπικό και την λειτουργικότητα του καταφυγίου. 

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξαλείψει το θέμα των αδέσποτων ζώων εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ευζωία τους, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης τόνισε: 

«Η κατασκευή ενός χώρου που θα φιλοξενεί προσωρινά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και θα τους προσφέρει φροντίδα, κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία αποτέλεσε υψηλή προτεραιότητα στον προγραμματισμό μας ως Δημοτική Αρχή.

Δουλέψαμε συστηματικά και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και να εντάξουμε το έργο του καταφυγίου στον Δήμο Ιεράπετρας.

Το καταφύγιο αποτελεί ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει όχι μόνο στη διαχείριση του πλήθους των αδέσποτων ζώων και στη σταδιακή μείωσή τους μέσω δράσεων στειρώσεων και υιοθεσιών αλλά και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών.

Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, τις υπηρεσίες του Δήμου και τις φιλοζωικές οργανώσεις για τη συνεργασία και για τη συνεισφορά σε όλη την πορεία διεκδίκησης και ένταξης του έργου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Δήμος Ηρακλείου - Πανεπιστήμιο Κρήτης: Δημιουργία δικτύου απινιδωτών

Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο & τη Συνθήκη της Λωζάνης

Γεωργιάδης - lockdown: Πολύ αυστηρότερη η λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο διάστημα

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Η φωτιά στην αποθήκη αναστάτωσε τη γειτονιά

πυροσβέστης

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία περίπου στις 2 το μεσημέρι, μετά από ειδοποίηση για φωτιά σε ισόγειο κτίσμα, στην Ιεράπετρα στο Λασίθι.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες θέτοντας υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά μετά από λίγη ώρα.

Αρχικά επικράτησε ανησυχία καθώς στο ισόγειο- το οποίο οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη-, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πρόγραμμα Συν-Εργασία: Σήμερα οι πληρωμές για τον Αύγουστο

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα "κληρώνει" για το 67% των μετοχών του ΟΛΗ

ESPA BANNER