Κρητικά και άλλα

Βικτόρια Χίσλοπ στο Ράδιο Κρήτη: Λατρεύω την Κρήτη - Φέτος θα μαζέψω ελιές

χίσλοπ

Η σκληρή - όπως την χαρακτήρισε - ιστορία της Ελλάδας είναι αυτή που αποτελεί συγγραφική έμπνευση για την βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ που μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Η Βικτόρια Χίσλοπ βρίσκεται στο Ηράκλειο με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης του νέου της βιβλίου με τίτλο “Όσοι αγαπιούνται”. Το μυθιστόρημα που θα παρουσιαστεί στις στις 7:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Atlantis διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας από το 1930 μέχρι τη μεταπολίτευση και έπειτα.

Η συνέντευξη δόθηκε στα ελληνικά, και η συγγραφέας μίλησε για την αγάπη της για την Κρήτη, για το γνωστό βιβλίο "Το Νησί" το οποίο έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες, για το σπίτι της στον Άγιο Νικόλαο με θέα τον κόλπο του Μιραμπέλου, για τον αγαπημένο της καλλιτέχνη Γιάννη Χαρούλη, αλλά και τον ενθουσιασμό της που φέτος θα φάει ελιές από το δέντρο που έχει στην αυλή της.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη
 

 

Κρήτη

Μ. Δερμιτζάκης στο Ράδιο Κρήτη: Ναι, μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός με τη Θεία Κοινωνία

μανώλης δερμιτζάκης

Την ανάγκη να λειτουργήσει στη χώρα μας ένα κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο κ. Δερμιτζάκης εντόπισε δυσκολίες στη εφαρμογή σχεδίου επειδή υπάρχει διγλωσσία, καθώς οι κοινωνικοί φορείς δεν συμφωνούν και εκφράζουν αντιδράσεις κάθε φορά που προκύπτουν νέα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στην Εκκλησία είπε ότι θα έπρεπε ως ένας σημαντικός στην ελληνική κοινωνία κοινωνικός φορέας να φροντίσει από μόνη της να ενημερώσει για τους κινδύνους που ενέχονται από την Θεία Ευχαριστία. "Δεν έχει σχέση με την πίστη, μιλάμε για φυσικό κόσμο. Ναι μπορεί να γίνει μετάδοση με την θεία κοινωνία". Η Εκκλησία πρέπει να βρει τον τρόπο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες", τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη στο Ράδιο Κρήτη: