Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Βαρύ πένθος για τον Μάριο, που "έφυγε" στα 22

πένθος

Θλίψη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον ξαφνικό θάνατο του 22χρονου φοιτητή Μάριου Χαραλάμπους. Μία επέμβαση ρουτίνας στην πατρίδα του την Κύπρο οδήγησε στον πρόωρο χαμό του, βυθίζοντας στο πένθος τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού, και ευχαριστούν για τη δωρεά βιβλίων από την προσωπική του συλλογή:

Ο Μάριος Χαραλάμπους είχε γεννηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 1997 στην Κύπρο, έναν τόπο που αγαπούσε και θαύμαζε πολύ!
Στο Ρέθυμνο, που το αγαπούσε και το θαύμαζε το ίδιο, ήλθε για τις σπουδές του. Φοιτούσε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στις καλοκαιρινές διακοπές του 2019, στην όμορφη Κύπρο του, μια επέμβαση ρουτίνας τον οδήγησε στο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε, ύστερα από μια απρόσμενη επιπλοκή.
Έτσι, ο Μάριος “έφυγε” από τη ζωή, χωρίς να προλάβει να την απολαύσει, μόλις είχε αρχίσει να ανθίζει και να καρπίζει!
Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, θα τον θυμούνται ως έναν άνθρωπο με μια παιδική αθώα ψυχή, που προμήνυε άνδρα αγαθό, με την αρχαιοελληνική σημασία, γενναίο, ευγενή, ενάρετο, χρήσιμο στην κοινωνία.
Γεμάτος αγάπη και καλοσύνη ο Μάριος για όλους τους ανθρώπους, τους χάριζε πάντα το πιο θερμό χαμόγελο και την πιο ειλικρινή στήριξη και υποστήριξή του.
Το μεγάλο πάθος του ήταν η βυζαντινή μουσική , κι αυτό το ικανοποιούσε συχνά, δείχνοντας και την άσβεστη αγάπη του στον Χριστό! Τακτικά έψελνε ή συνόδευε χορωδίες ναών του Ρεθύμνου, και είχε ένα γλυκό και μελωδικό ήχο η φωνή του.
Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου και το προσωπικό της συλλυπούνται θερμά την οικογένεια του Μάριου, εύχονται υπομονή στον μεγάλο πόνο τους και ευχαριστούν για τη δωρεάν σειρά βιβλίων από την προσωπική του βιβλιοθήκη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, κυρίως για τη χρήση των συμφοιτητών του.

Από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου