Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Δήλωσαν εξαφάνιση στην Αστυνομία... κι αυτή συνέχιζε τις διακοπές της

διακοπες ελλαδα

Με διάφορες υποθέσεις ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, κάποιες από αυτές αποδεικνύονται τραγελαφικές.

Όπως η περίπτωση τουρίστριας που έκανε τις διακοπές της, μόνη της, σε ξενοδοχείο στο Σίσι. Όταν έφτασε η ώρα της αναχώρησης, και αφού είχε τακτοποιήσει οικονομικά τη διαμονή της, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου διαπίστωσαν ότι η 37χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε, αφήνοντας μάλιστα και όλα της τα προσωπικά αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο!

Την έψαξαν παντού, αλλά μάταια. Η τουρίστρια δεν ήταν πουθενά!

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δήλωσε εξαφάνιση στην Αστυνομία, φοβούμενη κάποιο ατύχημα. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η Βρετανίδα είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου για Σαντορίνη, όπου συνεχίζει τις διακοπές της...

Κρήτη

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: Συνεχίζουν τα ίδια πολλοί Κρητικοί...

αλκοόλ οδήγηση

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων. Στην Κρήτη, οι παραβάτες οδηγοί συνεχίζουν τα ίδια και τα ίδια, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους αλλά και των άλλων. 

Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (12.325) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (539) παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,4%.

Συνολικά, τα τρία τελευταία τριήμερα (7-9, 14-16 και 21-23 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (38.200) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (1.561) παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,1%.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου, από τους (539) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr / lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (82) άτομα, από τα οποία (70) κινούνταν μόνα τους ενώ (12) έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.

Η γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων είναι:

171 στην Αττική,
69 στην Κρήτη,
58 στην Κεντρική Μακεδονία,
43 στη Θεσσαλία,
39 στη Στερεά Ελλάδα,
33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
29 στη Δυτική Ελλάδα,
27 στην Πελοπόννησο,
24 στη Θεσσαλονίκη,
16 στο Νότιο Αιγαίο,
12 στην Ήπειρο,
10 στα Ιόνια Νησιά,
6 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στο Βόρειο Αιγαίο.