Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Επισκέπτονται ανελλιπώς πόλη της Κρήτης, εδώ και 35 χρόνια

Αγιος Νικόλαος

Σταθερή αξία αποτελεί πλέον ο Άγιος Νικόλαος, στις προτιμήσεις των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο δήμος (Μητρώο Επισκεπτών) με αφορμή τις συνεχόμενες βραβεύσεις των φίλων  που πραγματοποιεί από την έναρξη και καθ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.   
Σήμερα (6/9)  σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον δήμο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, βράβευσε ένα ζευγάρι Άγγλων (Manchester) τους : Jackie και Frank Jones, οι οποίοι επισκέπτονται ανελλιπώς τα τελευταία 35 χρόνια (2 - 3 ) φορές τον χρόνο την περιοχή και όπως οι ίδιοι επεσήμαναν κατά την διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στον δήμο, αισθάνονται σαν να βρίσκονται πλέον στο σπίτι τους.

Αγιος Νικόλαος

Αγιος Νικόλαος, by gpapadakis

"Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, με τους οποίους έχουν αναπτύξει φιλίες, το φυσικό περιβάλλον και η αγάπη που έχουν για την περιοχή" αποτελούν σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, τα  κριτήρια εκείνα που ωθούν το συγκεκριμένο ζευγάρι να επισκέπτεται ξανά και ξανά την περιοχή. Μια επιλογή που στην πράξη κατατάσσει το συγκεκριμένο ζευγάρι, στους  καλύτερους πρεσβευτές του δήμου, στην πατρίδα τους. 
Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Καλογεράκης.

Κρήτη

Ελαιόλαδο: Στην Κρήτη η τυποποίησή του, παρά τις πιέσεις των βιομηχάνων

ελαιόλαδο

Απορρίφθηκε, ομόφωνα, η πρόταση του ΣΕΒΙΤΕΛ για τη χύμα μεταφορά του παρθένου κρητικού ελαιολάδου εκτός νησιού, όπου οι βιομήχανοι είχαν προτείνει να γίνεται η τυποποίησή του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των ελαιοκομικών οργανώσεων και των ίδιων των παραγωγών αλλά και των τοπικών φορέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μία συντονισμένη “απάντηση” της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πολλών ελαιοκομικών οργανώσεων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, κ. Σταύρος Γαβαλάς, επισήμανε την αξία της συντονισμένης παρέμβασης που έγινε και όπως είπε, “αξίζουν μπράβο σε όλους”!

Ως εκ τούτου, το κρητικό ελαιόλαδο θα τυποποιείται στην Κρήτη - όχι εκτός νησιού - αν και ο ΣΕΒΙΤΕΛ ζητούσε επισταμένα το λάδι να φεύγει από την Κρήτη χύμα και η διαδικασία της τυποποίησης να γίνεται εκτός Κρήτης.

Αυτό δεν πέρασε, όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η τοπική οικονομία θα καρπώνεται όλο αυτό, και όχι άλλες περιοχές.

Ο κ. Γαβαλάς πρόσθεσε ότι άμεσα θα γίνει η κατάθεση του καταστατικού, θα ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του σήματος ΠΓΕ (για να καταστεί το κρητικό ελαιόλαδο Προϊόν Προστασίας γεωγραφικής ένδειξης), αν και όπως σημείωσε, ο ΣΕΒΙΤΕΛ καθυστέρησε σημαντικά την όλη διαδικασία.

“Θα είχαμε, ήδη, πάει πάει στην ΕΕ και θα είχαμε κατοχυρώσει ήδη το σήμα για να βγάζουμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Τώρα, οφείλουμε να επιταχύνουμε. Σκοπός μας είναι να παίρνει την υπεραξία ο παραγωγός κι όχι ο βιομήχανος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: "Χάνονται" οι παραλίες του νησιού - Γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Λιμάνι Ηρακλείου: Αυξημένη κίνηση ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (φωτο)