Κρήτη

ZARO'S: Αναπηρικά αμαξίδια σε πάνω από 200 συμπολίτες μας χάρη στα πλαστικά καπάκια νερού

Αναπηρικά αμαξίδια σε πάνω από 200 συμπολίτες μας χάρη στα πλαστικά καπάκια νερού

Περισσότερους από 200 συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα έχει ωφελήσει η διαδικασία της συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών εμφιαλωμένου νερού που έχει ξεκινήσει ο σύλλογος ΑΜΕΑ Γονέων και Φίλων Ν. Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και στηρίζει, από το 2014, με όλες τις δυνάμεις του το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S.

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, το νερό ZARO’S και «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» δημιούργησαν ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η διαδικασία της ανακύκλωσης από την στιγμή που συλλέγεται το καπάκι μέχρι και τη δημιουργία του τελικού προϊόντος. Στην διαδικασία αυτή μέρος παίρνουν εθελοντές μαθητές σχολείων, οι οποίοι μαζεύουν τα καπάκια στα σχολεία και το ZARO’S τα μεταφέρει στα «Πλαστικά Κρήτης» όπου γίνεται η ανακύκλωση τους. Έπειτα, με τα χρήματα που συγκεντρώνονται ο σύλλογος προμηθεύεται αναπηρικό υλικό αλλά και αναλώσιμα για όσους το έχουν ανάγκη.

Τονίζεται ότι πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» είναι ο παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Μανώλης Στεφανουδάκης, ένας άξιος «πρεσβευτής» της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, τον οποίο η εταιρεία υποστηρίζει διαχρονικά, ως περήφανος χορηγός.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βόλτα με τα νέα mini bus για τον Δήμαρχο Ηρακλείου

λαμπρινός mini bus

Την ευκαιρία να διαπιστώσει στην πράξη την λειτουργικότητα των νέων οχημάτων που χρησιμοποιεί το Αστικό ΚΤΕΛ στις δυο γραμμές mini bus, είχε την ευκαιρία το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη και την δημοτική σύμβουλο Στέλα Καλογεράκη, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της Γραμμής 2 (Μπλε Γραμμή) και έκανε την διαδρομή μέχρι την παραλιακή, μένοντας ικανοποιημένος από την ποιότητα της υπηρεσίας. Μάλιστα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες που περίμεναν στην στάση, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την επαναλειτουργία των mini bus, κάνοντας παράλληλα και τις παρατηρήσεις των.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των δυο γραμμών mini bus ξεκίνησαν ξανά την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Οι χρήστες μπορούν να παρκάρουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους στις αφετηρίες των δυο γραμμών (Παγκρήτιο – ΟΛΗ) και εν συνεχεία να χρησιμοποιούν – πάλι δωρεάν – τα mini bus για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια τις επίσημες αργίες και τις Κυριακές.

Γραμμή 1 - δρομολόγιο: Αφετηρία (από το λιμάνι του Ηρακλείου), Εθνικής Αντιστάσεως, Ικάρου, Πλατεία Ελευθερίας, Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη, Μητσοτάκι, Λ. Νεάρχου, Σεφέρη, Διονυσίου, Αρτεμησίας, Λ. Νεάρχου, επιστροφή στην αφετηρία (εντός του λιμανιού).

 

Γραμμή 1 –Στάσεις :

Αφετηρία - Λιμάνι

1η στάση: Πλατεία Ελευθερίας – Αστόρια

2η στάση: Αβέρωφ

3η στάση: Πλατεία Κορνάρου

4η στάση: Αγίου Μηνά 24

5η στάση: Γιαμαλάκη και Καζαντζάκη

6η στάση: Γιαμαλάκη 50

7η στάση: Πλατεία Κουντουριώτη (Ενετικό Λιμάνι)

8η στάση: Λ. Νεάρχου 10

9η στάση: Αρτεμησίας (μεταξύ των οδών Διονυσίου και Ηρακλείτου)

10η στάση: Λ. Νεάρχου

Αφετηρία- Λιμάνι

 

Γραμμή 2 - δρομολόγιο: Αφετηρία (Παγκρήτιο Στάδιο), Σοφ. Βενιζέλου (Τάλως, «Μητέρα»), Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Καλοκαιρινού, Αγίου Μηνά, Κυρ. Λουκάρεως, Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη, Σοφ. Βενιζέλου, (Μουσ. Φυσικής Ιστορίας, «Μητέρα», Τάλως), αφετηρία (Παγκρήτιο Στάδιο).

 

Γραμμή 2 –Στάσεις:

Αφετηρία –Παγκρήτιο Στάδιο

1η στάση: Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

2η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 168 (Τάλως)

3η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 95 (Μητέρα)

4η στάση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 13

5η στάση: Καλοκαιρινού 201 (1ο Δημ. Σχολείο)

6η στάση: Καλοκαιρινού 133 (Αγία Παρασκευή)

7η στάση: Κυρ. Λουκάρεως 10 (Άγιος Μηνάς)

8η στάση: Πλατεία Κορνάρου

9η στάση: Πλατεία Κορνάρου

10η στάση: Αγίου Μηνά 24

11η στάση: Γιαμαλάκη και Καζαντζάκη

12η στάση: Γιαμαλάκη 50

13η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 34 (Μουσ. Φυσικής Ιστορίας)

14η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 87 (Μητέρα)

15η στάση: Σοφ. Βενιζέλου 168 (Τάλως)

Αφετηρία (Παγκρήτιο Στάδιο)