Κρήτη

Υπογραφή σύμβασης για ανάπλαση οδού 25ης Μαρτίου στο Λιμένα Χερσονήσου

symvasi_25_martioy_16.9.2019.jpg

Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κώστας Αναστασάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «ανάπλαση οδών Μίνωος, Γιαμπουδάκη και 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου» με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σέγκου και του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη. 

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης 318.487,37 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις επίστρωσης, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών για την κυκλοφορία των πεζών όσο και  για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Συγκεκριμένα, η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 5.800 τ.μ. και πρέπει να σημειωθεί ότι η οδός 25ης Μαρτίου αποτελεί το ανατολικό παραλιακό τμήμα  της πόλης του Λιμ. Χερσονήσου με κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα την εστίαση – αναψυχή. Παράλληλα, θα εκτελεστούν εργασίες και σε κάθετες σε αυτήν οδούς, την οδό Μίνωος και την οδό Γιαμπουδάκη.

Η 25η Μαρτίου εξυπηρετεί τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε αυτήν, τα οποία λειτουργούν κυρίως κατά διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υφιστάμενη κατάσταση των παραπάνω οδών καθιστά επικίνδυνη και δύσκολη την πρόσβαση των επισκεπτών. 

Η ανακατασκευή του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί με επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα εγχώριας προέλευσης γαιώδους απόχρωσης και υψηλής αντοχής. 

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο για να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική περίοδο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκτακτες προσλήψεις από το δήμο για την καθαριότητα στα δημοτικά - νηπιαγωγεία

Προσωπικό καθαριότητας

Στην άμεση πρόσληψη καθαριστριών που θα ενισχύσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις αυτές θα έρθουν να καλύψουν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την πανδημία Convid 19 και να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο της διεύθυνσης του εκάστοτε σχολείου την Δευτέρα 1η Ιουνίου και από τις 9 το πρωί, προκειμένου να παρέχουν εργασία έως το τέλος του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Περισυνάκης: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με επιπλέον προσωπικό τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα των μικρών σχολικών μονάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, στηρίζει εμπράκτως τους δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές».