Κρήτη

ΒΟΑΚ: Τα βράχια στο οδόστρωμα έφεραν αναστάτωση (φώτο)

κατολισθηση

Αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας τμημάτων βράχων που βρέθηκαν επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, στο ύψος περίπου της περιοχής των Σισσών.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του ekriti.gr από αστυνομικές πηγές, δεν πρόκειται για περίπτωση κατολίσθησης.

Στο σημείο εκτελούνται εδώ και κάποιο διάστημα έργα, με αποτέλεσμα καμιά φορά να αποκολλούνται τέτοια κομμάτια βράχων, για τα οποία όμως ειδοποιείται αμέσως η τροχαία και απομακρύνονται επί τόπου.

Τα βράχια βρέθηκαν στο οδόστρωμα λόγω έργων - Φωτογραφία: Πωλίνα Παπαδάκη
Τα βράχια βρέθηκαν στο οδόστρωμα λόγω έργων - Φωτογραφία: Πωλίνα Παπαδάκη

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρόμοια έργα θα γίνονται και σε άλλα τμήματα του ΒΟΑΚ, ιδίως στο τμήμα από τις Σίσσες μέχρι τα Λινοπεράματα.

Η αυξημένη κίνηση λοιπόν η οποία αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, δεν οφείλεται στην πτώση βράχων, αλλά στη στένωση των λωρίδων διέλευσης οχημάτων, οι οποίες όμως είναι και οι δύο ανοικτές.

Ειδήσεις σήμερα 

Βλατάκης στο Ράδιο Κρήτη: Να αφήσουν ήσυχο τον τουρισμό

Κρήτη: Στην απομόνωση ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου που σκότωσε ξανά

Ηράκλειο: 22 συλλήψεις για πλαστογραφία πιστοποιητικών στο αεροδρόμιο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER