Κρήτη

Βλατάκης στο Ράδιο Κρήτη: Να αφήσουν ήσυχο τον τουρισμό

Ο Μιχάλης Βλατάκης

Θλίψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης.

"Να βρουν άλλους τρόπους να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και να αφήσουν ήσυχο τον τουρισμό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης, με αφορμή το πορτοκαλί στον επιδημιολογικό χάρτη, τόσο του Ηρακλείου, όσο και του Ρεθύμνου, λόγω των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

"Εκεί που αρχίσαμε να δεχόμαστε κρατήσεις και από Ολλανδία και η πορεία προδιαγραφόταν καλή, έρχεται το πορτοκαλί και μας πάει πάλι πίσω, με εκατοντάδες ακυρώσεις. Δεν ειναι δυνατόν να χτυπούν τον τουρισμό σαν χταπόδι, δεν θα επιτρέψουμε", δήλωσε ο κ. Βλατάκης

Ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις δηλώσεις επιστημόνων ότι μέχρι τον Αύγουστο στην Κρήτη η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει κυριαρχίσει σε ποσοστό 80%, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που πρέπει να τονίζεται για το νησί, είναι η επιτυχής πορεία από την αρχή της πανδημίας, με εξαίρεση το πρόσφατο, τραγικό περιστατικό θανάτου της 44χρονης γυναίκας με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και τα προβλήματα υγείας της 47χρονης γυναίκας επίσης στο Ηράκλειο και του 35χρονου από την Ιεράπετρα, για τα οποία ίσως θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση για να μην φοβηθεί ο κόσμος και να προχωρήσει σε ακυρώσεις των ήδη κλεισμένων ραντεβού και επιβράδυνση των νέων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ιούνιος "κλείνει" για την Κρήτη, με 30% αύξηση στην τουριστική κίνηση σε σχέση με το 2020 και 70% πτώση σε σχέση με το 2019.

"Τα slots για τον Ιούλιο είναι διπλάσια σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο" τόνισε ο κ. Βλατάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Οι υψηλές θερμοκρασίες "τσάκισαν" τα αμπέλια (βίντεο-φωτο)

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός, μέσα μία λίμνη αίματος

Καύσωνας στην Κρήτη: Έρχεται τετραήμερο "φωτιά" με υγρασία!

Gossip - LifeStyle

Πετράκος: «Από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορωνοϊός, ούτε ο Τιτανικός...»

Γρηγόρης Πετράκος

Ο Γρηγόρης Πετράκος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό και για ακόμα μία φορά είπε την άποψή του για τον κορωνοϊό.

«Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων.

Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Επειδή έχω τον ψευδάργυρο και την D3 στα 80, εμένα μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου ότι από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κοροναϊός, ούτε ο τιτανικός. Αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική. Εγώ δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα. Κάνω μια άλλη ζωή. Εγώ έκανα τον δημοσιογράφο, γιατί στα δελτία δεν είδα να τον κάνει κάποιος άλλος. Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. Δεν αρνούμαι τον ιό, αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Θέλω το εμβόλιο να είναι ασφαλής και να έχω την επιλογή. Παλεύω για τα δικαιώματα…

Εγώ δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη. Μετά από μια εβδομάδα η κυβέρνηση το πήρε πίσω» είπε ο τραγουδιστής.

ESPA BANNER