Κρήτη

Καύσωνας στην Κρήτη: Έρχεται τετραήμερο "φωτιά" με υγρασία!

καύσωνας

Με θάρρος και υπομονή θα πρέπει να οπλιστούμε από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, καθώς επανέρχονται οι συνθήκες καύσωνα, με νέα έντονη θερμή εισβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, από την Τετάρτη στην Κρήτη το θερμόμετρο κατά τόπους θα υπερβεί τους 41, ακόμη και τους 42 βαθμούς κελσίου. Σε όλην την επικράτεια του νησιού, οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς και κατά τις νυχτερινές ώρες τους 27 και 28 βαθμούς, δύο δείκτες που αποτελούν κριτήρια για να μιλάμε δόκιμα για “συνθήκες καύσωνα”.

Αναλυτικότερα, σήμερα και αύριο ένα ελαφρύ βοριαδάκι θα προκαλέσει μια μικρή κάμψη της θερμοκρασίας η οποία ,ωστόσο,  θα είναι ανεπαίσθητη, καθώς οι αυξημένες συνθήκες υγρασίες θα την ισοσκελίσουν. Το αίσθημα δηλαδή της ζέστης, τόσο σήμερα όσο και αύριο, θα είναι επίσης έντονο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκινά το νέο, εντονότερο κύμα καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες θα κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα και τη νύχτα ενώ θα κορυφώνονται το πρωί. Εξαιτίας αυτής της καιρικής εικόνας, ο κ Λέκκας συνέστησε αποφυγή των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικότερα τις μεσημβρινές ώρες, ακόμη και σε σκιά.

Από το Σάββατο και μετά ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή υποχώρηση, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν πάνω από τους 30 βαθμούς, αλλά το βράδυ θα έχουμε δροσιά.

Η υγρασία

Όπως τόνισε ο κ Λέκκας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης είναι η υγρασία, η οποία θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου το θερμόμετρο δεν ξεπερνούσε τους 31 βαθμούς, το αίσθημα της δυσφορίας ήταν ανάλογο με αυτό στη Γόρτυνα που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, καθώς στο μεν λιμάνι η υγρασία έφθασε το 70% και στη Γόρτυνα το 25%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Ούτε ένα πρόστιμο σε όλο το νησί!

Ηράκλειο: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 1821 λόγω βλάβης

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός, μέσα μία λίμνη αίματος

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER