Κρήτη

ΒΟΑΚ: Μέσα στο επόμενο τρίμηνο οι μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

ΒΟΑΚ.jpg

Πίεση … διαζώσης άσκησε νωρίτερα σήμερα η διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αθήνα, με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Κουράκης και τα μέλη της ΠΕΔ επανέλαβαν το αίτημα τους να ενημερωθούν για τα σαφή χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά την εκπόνηση των μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του οδικού έργου – που όπως τονίζουν θα πρέπει να αφορά σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ από τη Σητεία έως το Καστέλι Κισσάμου. Από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου, το παρών έδωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιάννης Καραγιάννης καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη. Επανέλαβαν αυτό που είχε τις προάλλες από το βήμα της βουλής δηλώσει  ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, έως τον Απρίλιο, θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Στην παρέμβασή της η ΠΕΔ Κρήτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μέχρι σήμερα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον Σχεδιασμό του Μεγάλου αυτού Αναπτυξιακού Έργου και να υπογραμμίζει ότι αποτελεί πλέον καθολική απαίτηση, η επιτάχυνση, αλλά και η άρτια εκτέλεσή του.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Άνοιξαν τα μαγαζιά τους και... περίμεναν πελάτες

Πολυτελές εστιατόριο

Ένα εστιατόριο και ένα καφέ μπήκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών ελέγχων χθες στα Χανιά. Οι δύο επιχειρήσεις είχαν ανοίξει κανονικά, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν το προβλεπόμενο από τον νόμο take away, περιμένοντας... πελάτες. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν από 3.000 ευρώ.

Στους συνολικά 3.408 ελέγχους που έγιναν σε όλη την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο, επιβλήθηκαν 129 πρόστιμα των 300 ευρώ.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 101 πρόστιμα, εκ των οποίων 12 στα Χανιά, 10 στο Ρέθυμνο, 66 στο Ηράκλειο, 9 στο Λασίθι και 4 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 28 πρόστιμα, εκ των οποίων 5 στα Χανιά, 3 στο Ρέθιυμνο, 17 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι και 2 επί του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαικό στίβου: Χρυσός ο Τεντόγλου με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.35 μ. (vid)

Κορωνοϊός: Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Ρωσία: 17χρονος σκότωσε με τσεκούρι την οικογένειά του γιατί δεν ήθελε να πάει σχολείο