Κρήτη

ΒΟΑΚ: Μελέτη για αναβάθμιση του τμήματος Χερσόνησος - Άγιος Νικόλαος

έργα ΒΟΑΚ

Στη μελέτη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΚ, μετά την ολοκλήρωση της σύνταξης μίας αρχικής τεχνικής λύσης αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο Ηρακλείου μήκους, 160 χιλιομέτρων, προχωρά και στη μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο συνολικά, δηλαδή από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, μελετώντας και το τμήμα από Χερσόνησο μέχρι Άγιο Νικόλαο, μήκους 45 χιλιομέτρων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πλαίσιο της μελέτης θα βασιστεί στα συμπεράσματα της αρχικής κυκλοφοριακής μελέτης του 1998, αλλά και της πρόσφατης μελέτης (που υλοποιήθηκε το 2017). Η απόφαση του Οργανισμού βρίσκει σύμφωνη την Περιφερειακή Αρχή και τους φορείς της Κρήτης, και έγινε αποδεκτή προς εξέταση από την κυβέρνηση στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας».
 
Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και φορέας υλοποίησης ορίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Φώτης Καζάσης, δήλωσε σχετικά: «Με την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης, από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στο Ηράκλειο, του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Κρήτης για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο και στο τμήμα Χερσόνησος- Άγιος Νικόλαος. Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό εντός του 2017 και θα συμπληρώσει τον φάκελο, ο οποίος προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο από τα Χανιά έως και τον Άγιο Νικόλαο».

Κρήτη

Κορωνοϊός: Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

enimerosi_koronoios.jpg

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση των Περιφερειαρχών από την Πολιτική Προστασία για την πορεία της πανδημίας, μετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την ενημέρωση συντόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενώ η επιδημιολογική αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμοξιολογιών Σωτήρη Τσιόρδα.

Ο καθηγητής παρουσίασε αναλυτικά τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και την επιδημική καμπύλη της νόσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Δήμος Φαιστού - Αφραθιά: Έργο οδοποιίας 650.000 ευρώ

Τα Συνδικάτα του Ηρακλείου για την 8η Μάρτη - Κάλεσμα σε κινητοποίηση