Κρήτη

Βασίλης Σκουλάς για το διπλό φονικό: Δεν το χωράει ο νους μας – Είμαι κατά των όπλων

βασίλης σκουλάς

Την αντίθεση του στην οπλοκατοχή και την οπλοχρησία εξέφρασε ο ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς, σχολιάζοντας το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Ο κ. Σκουλάς συνδέεται και με τις δύο οικογένειες, όπως είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. «Γνώριζα και τους δύο. Είμαστε συνδεδεμένοι και με τις δύο οικογένειες. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο. Δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του χωριού διπλό φονικό. Επικρατεί βουβαμάρα στο χωριό. Δεν το χωράει ο νους μας».

Ερωτηθείς αν φοβάται το ξέσπασμα βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών, ο κ. Σκουλάς είπε: «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τίποτα. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε και τις δύο οικογένειες, μήπως μπορούμε να το σταματήσουμε εδώ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, κανείς δεν γνωρίζει το μετά…».

Αναφερόμενος στην οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο κ. Σκουλάς εξέφρασε την αντίθεσή του: «Δυστυχώς, υπάρχουν όπλα. Μια ζωή ήμουν κατά, είναι γνωστές οι απόψεις μου. Αρνούμαι να συμμετέχω σε οποιαδήποτε μορφής εκδήλωση που υπάρχει οπλοκατοχή και  οπλοχρησία».

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δυο κεριά - δυο λαμπάδες για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων

γενοκτονία ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση, με αφορμή την επέτειο από την Γενοκτονία των Ποντίων την Τετάρτη 19/5/21 , στις 17:00 στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου (παλαιό κοιμητήριο Ηρακλείου), οργανώνει η Ομάδα "Ζείδωρος".

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Φέτος στις 19 Μαΐου του 2021 θα ανάψουμε δυο κεριά-δυο λαμπάδες για τα θύματα της γενοκτονίας στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου (παλαιό κοιμητήριο) και θα τελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση. Η μία για τα θύματα της γενοκτονίας, τις θείες, τους θείους μας, τις γιαγιάδες, τους παππούδες μας, των ετών 1914 – 1923. Η δεύτερη για τα θύματα του γενοκτονικού κύκλου των ετών 1923 - 2021 εις βάρος των αυτόχθονων Ποντίων, γυναικών και ανδρών που έμειναν στην Πατρίδα.

Το χρονολόγιο της δικής μας γενοκτονίας είναι 1914 – 2021

Οι Πόντιοι, μαζί με όλους τους Έλληνες σε όλον τον Πλανήτη τιμούν την 19η Μαΐου. Μια μεγάλη ημέρα του Ανθρωπισμού, της Μνήμης και της Ζωής. Είμαστε ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό. Γιατί γνωρίσαμε όλους τους ολοκληρωτισμούς του 20ου αιώνα. Είχαμε Σάντα, Κερασούντα, Τρίπολη αλλά και Βιάννο, Κάνδανο, Μεσόβουνο, Πύργους, Δομένικο, Νίκαια.

Είμαστε ενάντια στο Τουρκικό πρόβλημα και τις μεταστάσεις που δημιουργεί. Ένα μείγμα κράτους και παρακράτους με φασιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, που διέπραξε γενοκτονίες σε Αρμένιους και Ασσύριους. Που κατέχει την μισή Κύπρο και απειλεί να εισβάλει και στην υπόλοιπη μισή, εισβάλει καθημερινώς στο Αιγαίο και τη Θράκη, φυλακίζει εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες στο εσωτερικό της, δολοφονεί στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη και τη Συρία.

Πρόσφατα είδαμε την ανάμειξη του γενοκτόνου αυτού μορφώματος, στο Αρτσάχ ενάντια στο δοκιμαζόμενο έθνος της Αρμενίας. Είδαμε με αποτροπιασμό να μετατρέπει την Αγία Σοφία, το σύμβολο της Ορθοδοξίας αλλά και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος, δίνοντας δείγματα ακραίας μισαλλοδοξίας και ρατσισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ