Κρήτη

Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τους εργαζόμενους στον τουρισμό

βαρδακης.jpg

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη:

Ο νομός Ηρακλείου θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας, ενώ όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία λειτουργούν σε εποχιακή βάση, από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. 
Η ιδιαιτερότητα της εργασιακής σχέσης των απασχολούμενων στον τουρισμό, αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό τα αιτήματα του Σωματείου. 
Σύμφωνα με την κατατεθείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία έχει κηρυχθεί υποχρεωτική από την Υπουργό Εργασίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έληξε στις 31/3/20, ενώ λόγω της δυσκολίας που υπάρχει λόγω της πανδημίας για επαναδιαπραγμάτευσή της, συμφωνήθηκε από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (εργοδότες & εργαζόμενους), να επεκταθεί έως 30/9/20.
Συνεπώς, βάσει και των όρων της σύμβασης, οι εργοδότες θα πρέπει να επαναπροσλάβουν το προσωπικό που εργάστηκε σε αυτούς την προηγούμενη τουριστική περίοδο. 
Το Σωματείο των εργαζομένων ζητά να πραγματοποιηθεί αναστολή στις συμβάσεις εργασίας την 1η Μαΐου των εργαζομένων αυτών, ώστε να ενταχθούν και αυτοί στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Πολιτεία.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έπεσαν πάνω στα "μπλόκα" και κατέληξαν στο αυτόφωρο

τροχαία

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας χθες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Έλεγχοι που αφορούσαν κυρίως σε τροχονομικές παραβάσεις μιας και τα τροχαία έχουν εισβάλλει ξανά στην καθημερινότητά μας μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και τη νύχτας που πέρασε, η τοπική ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συνολικά αυτόφωρες συλλήψεις οδηγών για παραβάσεις του ΚΟΚ, σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι οδηγοί που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο να μην έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σχολιάζουν κύκλοι της Αστυνομίας καθώς η επικίνδυνη και παράνομη οδήγηση, δεν έχει θέση στη ζωή μας.