Κρήτη

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου

αρκαλοχώρι

Κατηγορηματικός ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι δεν έχει καμία σχέση με τα υπό εξέλιξη έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου, εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Σεισμολόγος, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, απαντώντας στην έντονη παραφιλογία των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσελέντης, χαρακτήρισε λάθος την κατασκευή του αεροδρομίου δίπλα στο ενεργό ρήγμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν έγινε καμία προσέγγιση ούτε από το κράτος ούτε από την εταιρία, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν η σεισμικότητα της περιοχής, αν και όπως είπε, η διεθνής πρακτική, δείχνει όπως π.χ. στην εξόχως σεισμογενή Ιαπωνία, ότι γίνονται τέτοιου είδους έργα.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι οι "ρηχοί σεισμοί" που καταγράφονται από τις 4 Ιουνίου στην περιοχή, θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες ενώ αναφορικά με το αν θα γίνει ισχυρότερος σεισμός, είπε ότι υπάρχει μία υπαρκτή, αλλά πολύ μικρή πιθανότητα.

Οι 6 σεισμογράφοι που τοποθετήθηκαν πρόσφατα και μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν καταγράψει στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 500 σεισμούς.

Ο κ. Τσελέντης υπογράμμισε την άμεση ανάγκη ελέγχων των παλιών σπιτιών αλλά και τους κανόνες σεισμικής προφύλαξης που πρέπει να τηρούν οι κάτοικοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Έρχεται κύμα ζέστης - Πώς θα επηρεάσει το νησί

Νέα μέτρα: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν rapid test και self test

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ένας ακόμα θάνατος από επιπλοκές της νόσου covid - 19 καταγράφηκε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 77χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου, είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, πρόκειται για συνταξιούχο οδοντίατρο ο οποίος εργαζόταν για αρκετά χρόνια σε δημόσιο οργανισμό υγείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

Κρήτη: Ο ένας έκλεψε μηχανή κι ο άλλος "άνοιξε" αυτοκίνητα

Ηράκλειο: Παρανάλωμα του πυρός το σταθμευμένο αυτοκίνητο

ESPA BANNER