Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου από την απουσία των 6 εκ των 7 βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, από την σύσκεψη που οργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ηρακλείου στα γραφεία της ΕΑΣΗ χθες (26/9) το απόγευμα, σε μία περίοδο που κρίνεται το αύριο του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, οι πληρωμές καθυστερούν και οι διαστάσεις του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Στη συνάντηση παρών ήταν μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.
Μιλώντας στο ekriti ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλογου Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη" την απουσία των βουλευτών "όποιοι και αν ήταν οι λόγοι".
Μάλιστα τόνισε με νόημα: "Αυτοί μαζεύουν σταυρούς στις εκλογές, αυτοί θα χάσουν".
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του ίδιου και ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη πανελλαδικών κινητοποιήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναγνώρισε την καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα εξοφληθούν οι αγρότες και το πότε θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι, λέγοντας ότι “πληρωμές, χωρίς να έχουν προηγηθεί ενδελεχείς και διασταυρωτικοί έλεγχοι, δεν μπορούν να γίνουν”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αττική: Τραυματίστηκε Κρητικός από την άγρια συμπλοκή στο γλέντι
Ηράκλειο: "Δύσκολη η κατάσταση" για την 42χρονη στο Βενιζέλειο
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Έχασε τη γυναίκα του μέσα στο πλήθος - Το μήνυμα που τον αναστάτωσε
Ρένα Σημειαντωνάκη