Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Το έργο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

Image
ελας
 clock 09:35 | 08/10/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 θα διενεργήσει εκλογές με  ενιαίο ψηφοδέλτιο, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, εκπροσώπων στα Συμβούλια Μεταθέσεων των Νομών της Κρήτης και Αντιπροσώπων στην  Ομοσπονδία. Ωστόσο η Ένωση, λίγο πριν τις εκλογές, προχωράει σε απολογισμό του έργου της, ξεκινώντας πριν από τρία χρόνια οπότε και συγκροτήθηκε σε σώμα το σημερινό  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

Φθάνοντας στο τέλος άλλης μία θητείας στη Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, έφθασε η στιγμή για απολογισμό.

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια, συγκροτήθηκε σε σώμα το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Ένα επταμελές Δ.Σ. που εργάσθηκε με  σύμπνοια και αρμονία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, λαμβάνοντας αποφάσεις υπό πνεύμα ομαδικότητας, χωρίς έριδες και ίχνος μισαλλοδοξίας, προσωπικές επιδιώξεις ή συγκρούσεις.

penaa.jpg

penaa.jpg, by gpapadakis

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θέσαμε πρωταρχικό στόχο, πέραν των άλλων την αύξηση των δεσμών συνοχής μεταξύ των μελών μας, με απώτερο σκοπό να προάγουμε μέσα από  ενέργειες - εκδηλώσεις - πρωτοβουλίες τη συλλογικότητα και την ενότητα, τόσο σε διαπροσωπικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, προκειμένου αφενός μεν να διευκολυνθεί ο υπηρεσιακός μας βίος και αφετέρου να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα τυχόν κοινά μας ή μη προβλήματα.

Καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου μας να φθάσουμε τα 252 εγγεγραμμένα μέλη, διεκδικώντας την εκλογή μέχρι και 6 Αντιπροσώπων στις επερχόμενες εκλογές, που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 3 έτη στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), αυξάνοντας τη δυναμική της Ένωσής μας κατά 2 μέλη, από το μέγιστο αριθμό αντιπροσώπων που έχει εκλέξει ποτέ το σωματείο μας.

Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε λογαριασμούς σε όλες τις διαθέσιμες διαδικτυακές και ηλεκτρονικές εφαρμογές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ιστοσελίδα στο internet, facebook, viber, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ομαδική αποστολή sms), αντικαθιστώντας το παρωχημένο πλέον τρόπο ενημέρωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας, βελτιώνοντας στο έπακρο το επικοινωνιακό κομμάτι μεταξύ μελών – Ένωσης.

Εκπροσωπήσαμε την Ένωσή μας σε όλες τις συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για τη διεκδίκηση οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών θεμάτων που μας αφορούν, με γνώμονα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των μελών μας, σημειώνοντας κατά καιρούς, από κοινού με τους λοιπούς συνοδοιπόρους μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα τεράστιες επιτυχίες, ενάντια στα μνημόνια και τις αλλεπάλληλες περικοπές που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τα τελευταία 5 έτη, όπως,  θυμίζουμε ενδεικτικά,  την άρση της άδικης έκδοσης Π.Δ. που προέβλεπε για τους Διοικούντες μείωση του ανώτερου ορίου νυχτερινής αποζημίωσης από 48 σε 16 ώρες, την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές που υπεστήκαμε με την εφαρμογή του 2ου μνημονίου, τη διασφάλιση του ισχύοντος συνταξιοδοτικού καθεστώτος, τη διαρκή μάχη που δίνεται μέχρι και σήμερα για τη διατήρηση του ΤΕΑΠΑΣΑ, και άλλων θεμάτων ανάλογης ή μικρότερης σημασίας που απασχολούν το κλάδο μας.

ds penaa 12 15Αφουγκραζόμενοι την ανησυχία των μελών μας, του συνολικού αστυνομικού προσωπικού της ΓΕ.Π.Α.Δ.Κ., αλλά και των συμπολιτών μας και ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που έχουμε λόγω της θέσης μας, με σκοπό την βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας στους κατοίκους της Νήσου, συγκροτήσαμε ομάδες εργασίας αποτελούμενες από έμπειρους αστυνομικούς – μέλη μας σε κάθε νομό και εκπονήσαμε σχέδιο Αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών για όλη την Περιφέρεια της Κρήτης, πρόταση που χαρακτηρίσθηκε «συγκροτημένη» από πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας και αποδεκτή από μια ισχυρή πλειονότητα των μελών μας. Η εν λόγω πρόταση  κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο στον άξονα της αποδοτικότερης αστυνόμευσης, της αναβάθμισης του μοντέλου της δημόσιας ασφάλειας, σε συνάρτηση πάντα με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι  κατά το σχεδιασμό της εν λόγω πρότασης, δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση είτε εκ μέρους του Δ.Σ., είτε οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην εκπόνηση αυτής συναδέλφου, να θίξει το έργο των λειτουργούντων σήμερα υπηρεσιών, η αξία και η προσφορά των οποίων αν μη τι άλλο έχει έμπρακτα αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις εφετινές μεταθέσεις των Αξιωματικών, μας ζητήθηκε και στηρίξαμε δύο άδικες κατά την άποψή μας μετακινήσεις σε επίπεδο Κρήτης (Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα), επιτυγχάνοντας με τη βοήθεια της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. την ακύρωσή τους και τη παραμονή των Αξιωματικών αυτών στις θέσεις τους αντίστοιχα.

Πέραν όμως των δύο αυτών περιπτώσεων, η Ένωσή μας σημείωσε άλλη μία σημαντική επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Κατορθώσαμε μετά από κατάλληλη παρέμβασή μας να καλύψουμε κενή οργανική θέση που προέκυψε στο νησί, μετά την ακύρωση της μετάθεσης του ενός εκ των δύο Αξιωματικών για το νομό Ηρακλείου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 18 παρ. 5 του Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού». Ειδικότερα, μετά από αίτηση ακύρωσης της μετάθεσης του ενός εκ των δύο Αξιωματικών για το Νομό Ηρακλείου, η οποία έγινε δεκτή από το αρχηγείο μας, με συνεπακόλουθο τη κάλυψη της μίας μόνο από τις δύο κενές οργανικές θέσεις, ζητήσαμε τη κάλυψη της κενής αυτής θέσης από τον αμέσως επόμενο βάσει μορίων Αξιωματικό, ο οποίος είχε ως επιλογή μετάθεσης το συγκεκριμένο νομό, όπως προβλέπει η εν λόγω προαναφερόμενη διάταξη. Με τη στήριξη και πάλι της Ομοσπονδίας μας, μετουσιώθηκαν σε πράξη τα οριζόμενα στη διάταξη αυτή, ικανοποιώντας παράλληλα την επιθυμία του τρίτου σε σειρά επιλογής Αξιωματικού, που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε να τυγχάνει μέλος της Ενώσεώς μας. Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και δημοσίως το πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Κατσιαμάκα Ιωάννη αλλά και το Δ.Σ. αυτής, για την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας.

Φθάνοντας στο σήμερα, συνεχίζουμε τη παράδοση, κατεβάζοντας ένα και μοναδικό συνδυασμό με την ονομασία «Παγκρήτια Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε συνάδελφο επιθυμεί, να συμμετέχει ενεργά στα όργανα του σωματείου μας. Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης, δηλώνει οπαδός του ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, προκειμένου να μη δοθεί πρόσφορο έδαφος στη γένεση παρατάξεων πολιτικά κατευθυνόμενων. Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μας ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και ακηδεμόνευτοι από πολιτικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες.

Εν κατακλείδι, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, στηρίζοντας τη προσπάθεια που γίνεται για ένα ευοίωνο μέλλον. Η συμμετοχή του καθενός από εσάς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό συμμετοχής, τόσο περισσότεροι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν και θα μας εκπροσωπήσουν στη Π.Ο.ΑΞΙ.Α., γεγονός που σημαίνει αύξηση της ισχύς και της δυναμικότητας της Ένωσής μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να αγγίξουμε την απόλυτη συμμετοχή και να εκλέξουμε τον ανώτατο αριθμό αντιπροσώπων (6 τον αριθμών με συμμετοχή στις εκλογές από 221 μέλη και άνω).

Στο σημείο αυτό, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εσάς που με το δικό σας τρόπο στηρίξατε τη προσπάθειά μας σε κάθε δραστηριότητα – πρωτοβουλία που αναλάβαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας, βάζοντας το δικό σας λιθαράκι στο συνδικαλιστικό μας οικοδόμημα.

Στα πλαίσια του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis