Κρήτη

Συντυχάκης: Στόχος της κυβέρνησης το βάθεμα της εμπορευματικής λειτουργίας της Υγείας

συντυχακης

Βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε κρίσιμους τομείς όπως είναι και ο τομέας της Υγείας. Για να υλοποιηθούν αυτές οι πολιτικές, η κυβέρνηση προετοιμάζει το κατάλληλο ευνοϊκό περιβάλλον για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το αναγκαίο θεσμικό, νομοθετικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες Υγείας. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για την Υγεία.

Όπως πρόσθεσε, αυτό τον στόχο υπηρετεί και το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δομές της Ψυχικής Υγείας, τα προβλήματα της οποίας, όπως ομολογείται από τα επιτελεία της ίδιας της ΕΕ, είναι πηγή απώλειας της παραγωγικότητας και της αυξανόμενης τάσης συνταξιοδοτήσεων. Αυτή είναι η ουσία των επιδιώξεων για τη Ψυχική Υγεία και συνολικά για την Υγεία: το βάθεμα της εμπορευματικής λειτουργίας όπου με μικρότερο κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του, θα εξασφαλίζεται το αναγκαίο επίπεδο Υγείας ως όρος για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης.

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση αποδέχεται την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του κλεισίματος των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και του κατακερματισμού των δομών Ψυχικής Υγείας, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οδηγώντας στον αποκλεισμό των πασχόντων από τη θεραπεία και την αποκατάσταση. 

Ακολουθεί η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας