Κρήτη

Συνεχίζουν να τρέχουν στην Κρήτη ... παρά τους 40 νεκρούς

τροχαιο ατυχημα.jpg

Με το πόδι “κολλημένο” στο γκάζι συνεχίζουν να οδηγούν οι Κρητικοί παρά τα απανωτά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώονται καθημερινά στο νησί, με τον αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει πλέον τους 40!

Σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα στοιχεία από τους τροχονομικούς έλεγχους που έγιναν στην Κρήτη κατά το διάστημα 1 έως 4 Σεπτεμβρίου, η πρώτη σε ιεραρχία παράβαση, είναι η υπερβολική ταχύτητα. Συγκεκριμένα, από τις 1.707 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 307 έχουν να κάνουν με υπερβολική ταχύτητα. Αμέσως επόμενη, σε αριθμό παράβαση, είναι η μη χρήση προστατευτικού κράνους και τρόη η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κάτι που δείχνει ότι οι οδηγοί αδιαφορούν σε ένα μεγάλο βαθμό, για την ίδια τους τη ζωή. 

Σημειώνεται ότι από τα 145 συνεργεία ελέγχων που συγκροτήθηκαν, έγιναν 6.992 έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν 1.707 παραβάσεις. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας σε όλη την Κρήτη:

horis_titlo.png

horis_titlo.png, by gpapadakis

horis_titlo2.png

horis_titlo2.png, by gpapadakis

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 
Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: 
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. 
Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. 
Σέβομαι τα όρια ταχύτητας. 
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. 
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. 
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. 
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. 
Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας. 
Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας. 
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. 
Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω. 
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr.
Η οδική ασφάλεια, μας αφορά όλους
H ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, για να μπει επιτέλους ένα «stop» στα τροχαία ατυχήματα
Ας είναι αυτό το μήνυμα και ο τρόπος σκέψης μας, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!