Κρήτη

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

γιακουμάκης

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, για δεύτερη βδομάδα στα Ιωάννινα, η δίκη για τις ευθύνες της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής, ως προς την υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η δικογραφία της υπόθεσης, που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, είναι ξεχωριστή από εκείνη που αφορά τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης. 
Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος φέρεται να παρενέβη τηλεφωνικά στη διεύθυνση της Σχολής υπέρ φοιτητή που ανήκε στην ομάδα των «σκληρών» Κρητικών της Σχολής. 
Κατά την προηγούμενη βδομάδα εξετάστηκαν από το δικαστήριο οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας συμφοιτητής του κατά το πρώτο έτος της φοίτησής του στη σχολή, αλλά και η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, η οποία έκανε λόγο για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα