Κρήτη

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης

Κουρακης ΠΕΔ Κρητης

Τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ , στα Πεζά, στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων  (Αίθουσα Εκδηλώσεων), με  θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.Ενημέρωση – Ανακοινώσεις Προέδρου για τρέχοντα θέματα.

2 Λήψη απόφασης σχετικά με την τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, Οικονομικού Έτους 2020

3.Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ στις Αστυνομικές Επιτροπές των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνης (αριθμός πρωτ. 2451/15.6.2020 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης)

4.Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔστην Επιτροπή του άρθρου 3 του Ν. 1437/84, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (διατύπωση γνώμης σε θέματα που αφορούν τα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα της Π.Ε. Ηρακλείου, έγγραφο Περιφέρειας Κρήτης – υπ. αριθμ. πρωτ. 115669/11.6.2020)

5.  Συμμετοχή της ΠΕΔ Κρήτης σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Σ.) υπό την επωνυμία «ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» και ορισμός εκπροσώπων.

 6.   Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα απαλλαγής του κ. Δ. Μυλωνάκη από τη θέση ευθύνης του Προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας (Π.Ο.Υ.), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης (αριθμ. πρωτ. 518/25.6.2020)

 

 7.   Υπηρεσία Υποστήριξης Διοικητικών και Δημοσιονομικών Λειτουργιών ΠΕΔ Κρήτης

 8.  Έκτακτος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020.  

9.   Συγκρότηση επιτροπών πολιτικής ΠΕΔ Κρήτης 

10.  Λήψη απόφασης σχετικά με την κατ’ αρχήν έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης διοργάνωσης συνεδριάσεων, συναντήσεων, διαλέξεων της Π.Ε.Δ. Κρήτης.

11.   Υπόμνημα των Σωματείων ( Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Κοινωνικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης, Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκεδάσεως Νομού Ηρακλείου, Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου) αναφορικά με το τέλος 5 % επί των Ακαθαρίστων Εσόδων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

12.   Προτάσεις ΠΕΔ Κρήτης για την αναθεώρηση του Ν. 4412/16. Εισηγητής: κ. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης

13.   Η με αριθμό 213/219/2020 Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για την καταβολή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Α.Ε ποσού 30.000 Ευρώ με το νόμιμο τόκο από 01.01.2019 και 690 Ευρώ για τη δικαστική δαπάνη, που προέκυψαν από συναφθείσα προγραμματική σύμβαση με την ΠΕΔ Κρήτης στις 27-12-2018.

Κατά τη συνεδρίαση θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19. 

 

 

Κρήτη

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κρητικός πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο Πέτρος Κουναλάκης

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.  

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.