Κρήτη

Συνάντηση Διγαλάκη - Ζαριφόπουλου με τους Πρυτάνεις της Κρήτης

Διγαλακης πρυτανεις.jpg

Τα σημαντικά οφέλη για τα ελληνικά πανεπιστήμια και τους πολίτες μέσω της  εφαρμογής της ψηφιακής υπηρεσίας «Ψηφιακοί Τίτλοι Σπουδών/ eDiplomas» παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Κρήτης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στελέχη από τον ΑΣΕΠ και τον ΔΟΑΤΑΠ καθώς και -μέσω τηλεδιάσκεψης- Αντιπρυτάνεις, στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διευθυντές Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUNET). 

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη δράση, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, βασικός στόχος της οποίας είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αφού θα επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους ψηφιακά, η μείωση του διοικητικού φόρτου των ΑΕΙ, η καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και η έγκαιρη διασύνδεση της χώρας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, οι κ.κ. Ζαριφόπουλος και Διγαλάκης συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον οποίο συζήτησαν για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στους τομείς της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Παιδείας.

Νωρίς το απόγευμα, οι κ.κ. Υφυπουργοί επισκέφθηκαν από κοινού την Οικία - Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, όπου ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαο Παπαδάκη. Είχε προηγηθεί, το πρωί, επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα

αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σήμερα στο κέντρο των Χανίων από πάνοπλους αστυνομικούς μετά και από την αξιοποίηση πληροφοριών για ύπαρξη όπλων που φέρεται να εμπορεύεται κύκλωμα στην ΠΕ Χανίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες γίνονται τόσο στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα σε κατάστημα με όπλα όσο και σε περιοχές των Δήμων Καντάνου - Σελίνου αλλά και Κισσάμου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κατασχεθεί βαρύς οπλισμός ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.

Για τις επιχειρήσεις, στα Χανιά έφτασαν και αστυνομικοί του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ο Αρχιφύλακας που "έφυγε" εν ώρα υπηρεσίας

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

Ομολόγησε η θεία της 8χρονης - Την κακοποίησε και κατηγόρησε τον παππού

ESPA BANNER