Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συγχαίρουν την βράβευση του καθηγητή αρχαιολογίας Νίκου Σταμπολίδη

Image
σταμπολίδης-βλατάκης
 clock 09:49 | 21/10/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Ευχαριστήρια ανακοίνωση έκανε πριν από μερικές μέρες ο σύλλογος αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» με αφορμή την παρασημοφόρηση, με το "Τάγμα του Χρυσού Φοίνικα" στον καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη, για την ίδρυση του μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή, του Γιώργου Βλατάκη, προέδρου του συλλόγου ΑΡΚΑΔΙ και αναφέρει:

​Μεγάλη χαρά εδοκιμάσαμε από την υψηλή τιμητική διάκριση του παρασήμου  του Τάγματος  χρυσού φοίνικα ,που δόθηκε επαξίως ,προ ολίγων ημερών στον ελλογιμώτατο  καθηγητή της Αρχαιολογίας κο Νικόλαο Σταμπολίδη και βασικό πρωτεργάτη των ανασκαφών της νεκρόπολης αλλά και ιδρυτή του μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο.

Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , συναισθανόμενος τους κόπους , τις αγωνίες κυρίως την ανεκτίμητη προσφορά προς την πατρίδα ,  του διεθνούς φήμης καθηγητή κου Νικολάου Σταμπολίδη , ο οποίος τυγχάνει  και επίτιμο μέλος του συλλόγου μας , είχε μεριμνήσει δεόντως και είχε αποστείλει την υπ’ αρ. πρωτοκ. 532/Η’ 1  την 04η Ιουλίου 2016 ,αίτημα  προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο , εισηγούμενο αυτήν ακριβώς την  ληφθείσα τιμητικήν διάκριση.

Επιπλέον ο σύλλογος μας είχε προβεί σε δημοσιεύσεις των επιστολών αυτών στον κρητικό τύπο καθώς είχε αποστείλει την ίδια ημερομηνία με αριθ. πρωτοκ. 531/Η΄1 , στον Δήμαρχο Ρεθύμνου κο Γεώργιο Μαρινάκη και τα εκλεκτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενο την  αναγόρευση του κου Νικολάου Σταμπολίδη «σε επίτιμο Δημότη  Ρεθύμνου», για την προσφορά του στο Ρέθυμνο και στην πατρίδα. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης του Δήμου Ρεθύμνου!!

Εισακουστήκαμε και Δικαιωματικά αισθανόμαστε  υπερήφανοι και καμαρώνουμε για αυτήν την υψηλή τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του καθηγητή κου Νικολάου Σταμπολίδη  και αναφωνούμεν ΑΞΙΟΣ  και ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥΤΟΣ !  Ενός α- νδρός επιφανούς, διακεκριμένου επιστήμονος με αγάπη και αφοσίωση στην αρχαιολογία, τέκνον εγνωσμένης αφοσιώσεως εις τον πολιτισμόν, τα γράμματα , κυρίως στον τόπο μας το Ρέθυμνο, αλλά ιδιαιτέρως δια το πολυχρόνιον και επίμοχθον και ευδόκιμον έργον του εις την ανασκαφή της  νεκρόπολης της Αρχαίας Ελεύθερνας  αλλά και της κατασκευής της κιβωτού του πολιτισμού του Μουσείου.

Ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , με την σοβαρότητα που τον διακρίνει, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά , ενεργός –θετικός  παράγων του κοινωνικού συνόλου , αθόρυβος εισηγητής με σοβαρές   και έγκυρες  προοπτικές , ανιδιοτελής εργάτης  του πολιτισμού και της παράδοσης , διορατικός  σύμβουλος  ανάδειξης  θεμάτων του τόπου , συμβάλλοντας έτσι στους σκοπούς του καταστατικού του, αλλά και στην πρόοδο του Ρεθύμνου.

Αυτή είναι μια ηθική καταξίωση για τους εθελοντικά συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου μας, που επάξια κατά γενική άποψη εκπροσωπεί  τους απόδημους Ρεθεμνιωτες.

Είναι βέβαιο, στην σημερινή εποχή ,ότι χρειάζεται από όλους θάρρος κουράγιο και πνευματική λεβεντιά, προκειμένου να αντισταθεί κάποιος σε αυτή την ομογενοποίηση των πραγμάτων και του δήθεν, ακολουθώντας την επι της ουσίας πράξη με αλήθειες .Μέχρι στιγμής ο σύλλογος μας υπομένει καρτερικά, αυτήν την βάσανο της ομογενοποίησης ,σηκώνοντας το βάρος ως ο μυθικός Ανταίος ,. Έχει αποδείξει ότι καταφέρνει πράγματα  που ούτε μεγάλοι φορείς δεν καταφέρνουν και αυτό είναι παρήγορο όσο κι αν ενοχλεί κάποιους.

Ο σύλλογος μας υπήρξε ανέκαθεν δύναμις ειρηνοποιός και αγαθοποιός, παράγων ενότητος και καταλλαγής, κήρυξ της αδελφοσύνης και της φιλίας των ανθρώπων , ουδέποτε υπέθαλψε διχόνοιες, ουδέποτε εκαλλιέργησε το  μίσος, ουδέποτε εξέθρεψε τις αντιθέσεις και τις προκλήσεις, λάτρης της προόδου, του ανοιχτού πνεύματος, παράγοντας πολιτισμό . Πάντα στέργει, πάντα υπομένει , πάντα συγχωρεί . 

ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ! στον άξιο καθηγητή  Νικόλαο Σταμπολίδη και ελπίζουμε να ανταποκριθεί δεόντως  και ο Δήμος Ρεθύμνου ,ύστερα από την εισήγηση μας .Να ευχηθούμε καλή δύναμη στο πολύτιμο έργο του κου καθηγητή αλλά και να βρει άξιους  μιμητές.

Γεώργιος Βλατακης
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis