Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Στον εισαγγελέα η πρώτη ομάδα από τους συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση στα Χανιά
Δικαστήριο - Χανιά
 clock 19:25 | 01/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή οδηγούνται αυτή την ώρα οι εμπλεκόμενοι και συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που από εχθές το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση αποκάλυψης της από την ελληνική αστυνομία.

Κατά ομάδες οι συλληφθέντες προσάγονται, στο κτίριο των δικαστηρίων, με τους πάνοπλους αστυνομικούς να διατηρούν ισχυρά μέτρα ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους θα ζητήσουν αναβολή 48 ωρών. Πρόκειται για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι είναι έγκλειστοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το οικονομικό όφελος, της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνάει το 1.177.720 ευρώ από τις αρχές του 2025 όταν και ξεκίνησε η παρακολούθηση του κυκλώματος από την ασφάλεια Χανίων. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν πραγματοποιήσει 5.800 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Πλούτιζαν με εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς, παροχή προστασίας ενώ δεν έλειπαν και οι βομβιστικές επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί. 

Εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη: Ο ρόλος των δύο αδελφών

Κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση φαίνεται να έχουν τα δύο αδέρφια, 57 και 47 ετών, που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τα δύο αδέλφια εμφανίζονταν τα τελευταία χρόνια ως επιχειρηματίες κυρίως στον τουριστικό κλάδο, με μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι γνωστοί στην ευρύτερη περιοχή. 

Κλειδί για την αποκάλυψη της οργάνωσης ήταν δύο μυστικοί αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα.

Παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι στην εστίαση. Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων και σε συνεννόηση με την εισαγγελία κατάφεραν να διεισδύσουν στην οργάνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκκλησία Κρήτης: Σε ευθεία σύγκρουση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη

Ο ισραηλινός στρατός προωθείται πιο βαθιά στην Γάζα - Οι παλαιστίνιοι είτε μένουν και παθαίνουν ή φεύγουν προς το πουθενά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis