Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Στο στόχαστρο της BP τα κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο

Στο στόχαστρο της BP τα κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο
 clock 14:59 | 23/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο στόχαστρο της πετρελαϊκής εταιρείας BP βρίσκονται αυτή την περίοδο τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα «οικόπεδα» Ιονίου και Κρήτης.

 Το θέμα βρέθηκε και στην ατζέντα του επικεφαλής του πολυεθνικού ομίλου Ρόμπερτ Ντάνλεϊ στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με του πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ στο Μπακού.

 Όπως είπε ο κ. Ντάνλεϊ στα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Αζερμπαϊτζάν, ομάδες ειδικών της εταιρείας σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων, εξετάζουν αυτήν την περίοδο τα δεδομένα που αφορούν σε Ιόνιο και Κρήτη, ώστε να αποφασίσουν εάν η ΒΡ θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του β' εξαμήνου από το ελληνικό δημόσιο.

 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η BP αγοράζει ήδη το σύνολο της παραγωγής του Πρίνου στο πλαίσιο συμφωνίας, που έχει υπογράψει με την Energean Oil.

Πηγή:Dealnews.gr
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis