Κρήτη

Στο Ηράκλειο το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης

ανακύκλωση

Το 1ο πανευρωπαϊκά «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα περνώντας από το Ηράκλειο Κρήτης. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του στα Χανιά, όπου, κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων παραμονής του, το επισκέφθηκαν πάνω από 1.500 μαθητές και δημότες,  το ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ θα βρίσκεται από την Τετάρτη 26/6/2019 έως την Παρασκευή 12/7/2019 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Καθημερινά, μικροί και μεγάλοι, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»  και εκπαιδεύονται μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο. Με το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι πολίτες ανακυκλώνουν στο αυτόματο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας (πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες), βιώνοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET & ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από την ΤΕΧΑΝ στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Από τον Απρίλιο του 2018, το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει ήδη λειτουργήσει σε πολλούς Δήμους της Αττικής με εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, ο Δήμος Ν. Σμύρνης, ο Δήμος Πειραιά, κ.α., αλλά και εκτός Αττικής, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πάνω από 20.000 μαθητές έχουν ήδη παρακολουθήσει τις δράσεις του και έχουν ανακυκλωθεί περισσότερες από 60.000 μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες.

Επόμενος σταθμός του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα είναι το Ρέθυμνο από 15/6/2019 έως 2/8/2019, ολοκληρώνοντας την παραμονή του για 2 ολόκληρους μήνες στη Μεγαλόνησο!

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συλλυπητήρια Αυγενάκη για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη

λευτέρης αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη:

«Είναι μεγάλη η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μίλτου Ανδρεανίδη, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι όλης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του καριέρα για τόσα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει με τη νέα γενιά, την οποία καθοδηγούσε ως team manager των Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και στους οικείους του».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΟΦΗ: Και επίσημα Νιόπλιας μέχρι το 2023

Βόλει: Τέλος από ΟΦΗ ο Φλαούνας

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη