Κρήτη

Σταύρος Αρναουτάκης: Φεύγει μια δύσκολη χρονιά. Αισιοδοξούμε ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος

Σταύρος Αρναουτάκης

Τις ευχές του για καλή πρωτοχρονιά έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου στην καθιερωμένη συνάντηση ανταλλαγής ευχών που γίνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Με όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις και με την ατζέντα να περιστρέφεται στα θέματα της πανδημίας ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε για τη συνδρομή της Περιφέρειας σε μια δύσκολη χρονιά που φεύγει για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

«Η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημόσια υγεία και για όλους τους πολίτες και τις κοινωνικές δομές του νησιού. Φεύγει μια δύσκολη χρονιά. Μια από τις δυσκολότερες που έχουμε διαχειριστεί ως Περιφέρεια και ως χώρα. Αισιοδοξούμε, ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος. Πάνω απ’ όλα με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία αλλά και αγάπη», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας πως
η συνεργασία και οι συνέργειες αποδίδουν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο πλανήτης και ο τόπος μας κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Πραγματικά, πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το 2021 θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Με αλληλεγγύη, με ατομική υπευθυνότητα. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε σε όλες και όλους τους Κρητικούς υγεία και πρόοδο για τη νέα χρονιά», δήλωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο: Το μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για την Πρωτοχρονιά

Πρωτοχρονιά - Κρήτη: Το έθιμο του ποδαρικού

2021 : Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

ελαιόλαδο 3

Πόλεμο” κατήγγειλε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται το τυποποιητήριο της ΈΑΣΗ, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης Σταύρο Γαβαλά μετά τις καταγγελίες του δεύτερου στο “Ράδιο Κρήτη”  και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για νοθευμένο ελαιόλαδο, καταγγελίες που προκάλεσαν αίσθηση!

Ο κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, μιλώντας σήμερα στο σταθμό, κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η διοίκηση της ΕΑΣΗ θέλει να “σπάσει” τη συμφωνία μαζί του και γι’ αυτό επιδίδεται σε έναν “πόλεμο”, όπως είπε, εναντίον του.

Αναφορικά με τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες περί νοθείας και μάλιστα σε ποσότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου "Κρητικό Κονάκ"ι, ο κ. Αλμπαντάκης, εξήγησε δε ότι ελάχιστη ποσότητα πυρηνελαίου, από ανθρώπινο λάθος, μπήκε στη δεξαμενή του έξτρα παρθένου προϊόντος, το Νοέμβριο του 2019, αλλά αμέσως έγινε αντιληπτή και δεν βγήκε εκτός τυποποιητηρίου. Δηλαδή δεν πουλήθηκε αλλά το προϊόν αποσύρθηκε και πετάχτηκε.

Επισήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθεί ενώ τόνισε με νόημα: “Έχουμε κάνει μόνον καλό στο ελαιόλαδο. Από τη συμφωνία μαζί μας, η ΕΑΣΗ είναι πολλαπλώς κερδισμένη. Θα δικαιωθούμε”!

Ο ίδιος μίλησε και για την κατάσταση που παρέλαβε το 2015 όταν ξεκίνησε δηλαδή η συνεργασία με την συνεταιριστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της ήταν εγκαταλελειμμένες, τα σήματα απλήρωτα όπως και το προσωπικό και οι δομές της ΕΑΣΗ υπό διάλυση. 

“Τώρα το τυποποιητήριο σφύζει από ζωή. Σε πέντε χρόνια ο τζίρος έφτασε το 1,5 εκατομμύριο…

Πριν αναλάβουμε ήταν μηδενικός! Επενδύσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο στις υποδομές της ΕΑΣΗ και φτιάξαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο η αξία του οποίου μπορεί και να ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ!”, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τάχθηκε υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ και πρόσθεσε ότι τα προϊόντα του τυποποιητηρίου είναι άριστης ποιότητας με πάνω από 40 βραβεία διεθνώς!

Ο κ. Αλμπαντάκης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με την Ένωση είναι δεσμευτική και η ΕΑΣΗ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άλλον Φορέα για την προώθηση του ελαιολάδου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Κουράκης στη συνεδρίαση για το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης των νήσων και Κρήτης

Η απάντηση της ΔΕΠΑΝΑΛ στην καταγγελία πολίτη για την μπάρα του πάρκινγκ

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο