Κρήτη

Σήφης Βαλυράκης - Μαρτυρία: Ο έντονος διάλογος με ψαρά (βίντεο)

Ο Σήφης Βαλυράκης

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προήλθαν αρχικά από τις καταγγελίες της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που κάνει λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους το οποίο δεν αποκλείεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μοιραία πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα το λιμεναρχείο της Ερέτριας σχημάτισε δικογραφία. Την ίδια ώρα είναι συγκλονιστική η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα.

Ήδη έχουν καταθέσει τέσσερα άτομα, με το ένα από αυτά να αποκαλύπτει συνταρακτικά γεγονότα, ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και το σκάφος που περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το αλιευτικό όπως είπε το συγκεκριμένο άτομο δημιούργησε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην εξέλιξη του μοιραίου περιστατικού. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε λογομαχία μεταξύ του πρώην υπουργού και του ανθρώπου που επέβαινε στο αλιευτικό.

 

 

 

Όλη η μοιραία σκηνή όπως την περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας

«Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν, μάλλον δεν τον γνωρίζω δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που έκανα και γύρισα και κοίταξα πιο έντονα ήταν αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης την μηχανή του μπρος άκουσα μια λογομαχία. Το καΐκι του είπε: «φύγε θα φωνάξω το λιμεναρχείο» και ο Σήφης Βαλυράκης του απάντησε: «Θα μου κλ@σεις τ’ @ρχ@δι@». Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα την μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά, τα πάντα γίνονται στην θάλασσα και τον έφερε δυο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε το «κολοκύθι» και το καΐκι έφυγε προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται «λιοτρίβι». Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του, δεν μπόρεσα να διακρίνω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

 

Είπε ακόμα ότι η στεριά ήταν από 300 έως 500 μέτρα και άκουσε τον διάλογο γιατί όταν έχει πλήρη άπνοια ακούγονται τα πάντα. «Οι ομιλίες ακούγονται καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε ήταν στο ρελαντί. Στις 19.30 όταν είδα στο ίντερνετ το περιστατικό πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί», κατέληξε.Οι λιμενικές αρχές μετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στρέφουν τις έρευνες τους και στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποίησε ο Νίκος Καλογριάς ανάφερε ότι ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από προπέλα.

Μέτα τα νέα δεδομένα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή. Μάλιστα η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού όρισε και από την πλευρά της ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος θα γίνεται γνώστης κάθε περιεχομένου των επιστημονικών κι όχι μόνο στοιχίεων που προκύπτουν από τις έρευνες.

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν γενετικό υλικό αλλά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από κάποιοι σημείο του φουσκωτού του του ή από το σκάφος που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοιμητήριο του Παπάγου. 

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - Καιρός: Σταδιακή βελτίωση - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Εμβόλια: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη για κορωνοϊό: Στη σφαίρα της θεωρίας όσα λέγονται για τις μεταλλάξεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Χερσονήσου: Νέος αντιδήμαρχος και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Μπαγουράκης - Σέγκος

Ανέλαβαν καθήκοντα και επίσημα σήμερα ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Δήμου Χερσονήσου, Γιώργος Μπαγουράκης, και ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παρλαμάς, πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Σύμφωνα με τη με αρ. 31/2021 απόφαση Δημάρχου, ο κ. Μπαγουράκης αναλαμβάνει την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων σε θέματα Εθελοντισμού και σε θέματα της Πολιτικής Ισότητας των Φύλων και του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, σε θέματα Πολιτισμού, Διά βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Παρλαμάς με τον κ. Σέγκο
Ο κ. Παρλαμάς με τον κ. Σέγκο

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος δήλωσε: «Ο Γιώργος Μπαγουράκης είναι δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της δημοτικής μας παράταξης, που με τη μέχρι σήμερα πορεία του στα κοινά έχει έμπρακτα αποδείξει ότι εργάζεται μεθοδικά και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Ως δημοτική αρχή στοχεύουμε πάντα ψηλότερα, γι΄ αυτό και προσθέσαμε τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Χερσονήσου, καθώς πραγματικά πιστεύουμε στην καθοριστική συμβολή του έργου που θα παράγει για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της περιοχής μας. Τη διοίκηση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναλαμβάνει ένα δοκιμασμένο και ικανό αυτοδιοικητικά στέλεχος, ο Κώστας Παρλαμάς, κάτι το οποίο έχει αποδείξει στην προηγούμενη πορεία του.»
Οι κ.κ. Μπαγουράκης και Παρλαμάς ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του και την τιμητική επιλογή του να αναλάβουν καίριες θέσεις ευθύνης. «Με βαθιά πίστη δηλώνω ότι θα συνεχίσω να ασκώ απρόσκοπτα τα νέα μου καθήκοντα, με γνώμονα την υλοποίηση του οράματος της δημοτικής αρχής,» ανέφερε ο κ. Μπαγουράκης. Έτοιμος να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, δήλωσε ο κ. Παρλαμάς.
Να σημειωθεί ότι η έδρα της Αντιδημαρχίας θα είναι στο δημοτικό κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο

Κρήτη - κορωνοϊός: Ιικό φορτίο σε λύματα περιοχών που ήταν "καθαρές"

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!