Κρήτη

Κρήτη - Καιρός: Σταδιακή βελτίωση - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

σύννεφα ηράκλειο

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα στο ekriti.gr, για σήμερα Τετάρτη 27/01, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται κατά κύματα παροδικές βροχές, με ενδιάμεσα διαστήματα βελτίωσης και ενδεχομένως στα ορεινά να σημειωθούν χιονοπτώσεις, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ενισχυμένοι στα 5-6 μποφόρ έως το βράδυ κα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο Πέμπτη 28/01, ενδεχομένως να υπάρξουν και πάλι κάποιες ασθενείς βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, ενώ δεν αποκλείεται σε ορεινές περιοχές και μεγάλα υψόμετρα να κάνει την εμφάνισή του παγετός.

Ο άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 29/01, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ως επί τω πλείστον καλές, ενώ οι άνεμοι φαίνεται ότι στρέφονται σταδιακά σε νοτιάδες.

Το Σαββατοκύριακο αν και η γενική εικόνα δείχνει ότι ο καιρός θα είναι εμφανώς βελτιωμένος, δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις στις νότιες περιοχές.

Το Σάββατο 30/01 και την Κυριακή 31/01 ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία "Ιανός": Αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ για τις καταστροφές - Τα ποσά στην Κρήτη

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη για κορωνοϊό: Στη σφαίρα της θεωρίας όσα λέγονται για τις μεταλλάξεις

Σιγκαπούρη: Ένας «βασιλιάς» με τεχνητή γονιμοποίηση

 

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ

επιστρεπτέα προκαταβολή

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 60 εκ ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης.

Από αύριο έως το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι κωδικοί των επιχειρήσεων, οι οποίες θα λάβουν σημαντική οικονομική βοήθεια- με τον μέσο όρο της ενίσχυσης να είναι οι 25.000 ευρώ. Στοιχεία του προγράμματος και της διαδικασίας παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Συνολικά, τη σχετική αίτηση έχουν συμπληρώσει και υποβάλλει 11 χιλιάδες επιχειρήσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι 2,5 χιλιάδες, με την εξέταση του φακέλου τους να γίνεται με το σύστημα της μοριοδότησης.

Πρόκειται για ένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης προς το κρητικό “επιχειρείν” που επικεντρώνεται προς τις επιχειρήσεις που ήταν ακμάζουσες και κερδοφόρες προ πανδημίας και οι οποίες με την παρεμβολή της υγειονομικής κρίσης έχουν καταλήξει τώρα να μετράνε σοβαρές οικονομικές ζημιές.

Όπως σημείωσε ο κ Φραγκάκης, τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι:

η επιχείρηση να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή

η επιχείρηση να ήνταν κερδοφόρος πριν την πανδημνία και να αριθμούσε αρκετούς εργαζομένους

η επιχείρηση να έχει υποστεί τώρα σοβαρό πλήγμα στον τζίρο της

αλλά και να έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά χωρίς προβλήματα, δηλαδή εμπρόθεσμα και με έγκυρη φορολογική ενημερότητα, την αίτησή της.

Βάσει αυτών των κριτηρίων οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρηματοδοτήσουν από αυτό το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις