Κρήτη

Σεμινάριο Υψηλής Γαστρονομίας από τον Γιώργο Στυλιανουδάκη

unnamed.jpg

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει 3 διήμερα Προγράμματα (12 ωρών) με τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη , επάνω στις "Νέες Τεχνικές Μαγειρικής (Sous vide - Thermomix - Siphon)" σε 3 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος. Ο Chef θα παρουσιάσει το σωστό τρόπο χρήσης μηχανημάτων, Sous vide & Thermomix και του βοηθητικού εξοπλισμού σε μία επαγγελματική κουζίνα, όπως το Siphon.

Ύστερα από 16 χρόνια στο Μαϊάμι και έχοντας εργαστεί σε πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια στο κόσμο, όπως Plaza Athenee (Alain Ducasse) (3*Michelin), Noma (René Redzepi) (1ο Βραβείο στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου), «Quique Dacosta» (2*Michelin )  το ομώνυμο εστιατόριο του Ισπανού Chef, o Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, θεωρείται ο γκουρού του «food science». Η εμπειρία του στις Νέες Τεχνικές Μαγειρικής που χρησιμοποιούνται από τους κορυφαίους Chef στο κόσμο σήμερα, όπως μοριακή γαστρονομία, sous vide, natural κτλ. τον καθιστούν ως έναν από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες στην Ελλάδα.
 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους Επισιτισμού, σε επαγγελματίες Μάγειρες, Chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων, catering και Στελέχη Ξενοδοχείων.

Πρόγραμμα:
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 & 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Χώρος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Αμφιθέατρο - Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη 
-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2 & 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Χώρος διεξαγωγής: Ξενoδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ AQUILA, Ηράκλειο Κρήτης 
v  ΑΘΗΝΑ 22 & 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Κόστος διημέρου: 170 ευρώ | Για σπουδαστές ΙΕΚ ΑΚΜΗ: 120 ευρώ
 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1)      Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του σεμιναρίου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας: http://iek-akmi.edu.gr/tomeis-eidikotites-iek/seminaria
2)      Για την Αθήνα & τον Πειραιά : ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

Για τη Θεσσαλονίκη: ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200
Για το Ηράκλειo: ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Σημαντικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι

Είκοσι δύο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και 13 ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr τα προβλήματα και η αγανάκτηση των κατοίκων που επλήγησαν τα ρίχτερ, παραμένουν.

Κι αυτό  διότι δεν γίνονται δεκτά στοιχεία κατοίκων από όλα τα χωριά του Δήμων Αρχανών - Αστερουσίων  αν και στο σύνολό τους έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι. Πρόκειται για τους οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί την 1η φορά οπότε και εκδόθηκε το ΦΕΚ που συμπεριελάμβανε τις περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται κρατική αρωγή. 

Μέχρι και σήμερα, 22 ημέρες μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση διότι το σύστημα δεν τους δέχεται και όπως επισημαίνει άνθρωπος που έχει γνώση πάνω στο θέμα, αυτό οφείλεται διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες περιοχές. 

Επίσης, εκτός ...πλαφόρμας παραμένουν και οι Δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου αλλά περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας που επίσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Σημειώνεται ότι όπως ενημέρωσε σήμερα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος.

Αυτό, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τους σεισμόπληκτους του Δήμου καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις και οι κάτοικοι των περιοχών που αρχικά δεν είχαν ενταχθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

ESPA BANNER