Κρήτη

Σεμινάριο με θέμα "Δικαιώματα του Ανθρώπου στην εποχή covid19"

περιφέρεια κρήτης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το
Δήμο Ηρακλείου, διοργανώνει διαδικτυακά το 3ο συνέδριο με τίτλο "Ερευνώ, διδάσκω, μαθαίνω:

Αναζητώντας τον μίτο στον λαβύρινθο της σύγχρονης εκπαίδευσης" από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2020

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα δημιουργικού διαλόγου, προκειμένου να διατυπωθούν και να αποτυπωθούν με συστηματικό τρόπο ιδέες, προβληματισμοί και
προτάσεις καθώς και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε ζητήματα που απασχολούν την
εκπαίδευση στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα
πραγματοποιηθούν με βάση το επισυναπτόμενο πρόγραμμα . Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες σε ζωντανή ροή στο YouTube, επιλέξτε την Αίθουσα που σας ενδιαφέρει στη διεύθυνση:
https://pekes.pdekritis.gr/3synedriopde. Υπάρχει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στους ομιλητές, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στο Youtube.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/10/2020 στις
17:15, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στρογγυλό τραπέζι με τίτλο "Δικαιώματα του Ανθρώπου στην εποχή covid19 - Προκλήσεις &προοπτικές"
Τόσο την περίοδο των περιοριστικών μέτρων όσο και την περίοδο της επανεκκίνησης της κανονικότητας, τα δικαιώματα του ανθρώπου δοκιμάζονται σε όλα τα επίπεδα.

Αύξηση ανισοτήτων (εκπαίδευση, υγεία, στέγη, εργασία).

Οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα σε κρίση. Ο σεβασμός και προστασία τους σηματοδοτούν νέες υποχρεώσεις προς όλους.

Μέσα από τη συζήτηση θα γίνει μια επισκόπηση της κατάστασης και του τρόπου με τον οποίο έχει
επιδράσει ο covid-19 στα ΔτΑ, θα δοθεί έμφαση στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του ΣοΕ, σε μια εποχή έξαρσης των ανισοτήτων, έντασης των φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας ειδικότερα για τις ευάλωτες ομάδες και θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων καθώς και οι τρόποι διαχείρισης που καλείται αυτή τη στιγμή η πολιτεία να σχεδιάσει. Τέλος, δεδομένης της ευρείας συνεργασίας της ΠΔΕ Κρήτης τόσο με το ΣοΕ όσο και την ΕΕ αλλά και με άλλους διεθνείς φορείς σε θέματα εκπαιδευτικών συνεργασιών μέσω της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα τεθεί το ζήτημα του νέου μοντέλου συνεργασιών που επιβάλλει η πανδημία. Πως διαμορφώνεται ένα εργαλείο εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας, πως μετεξελίσσεται, ποια χαρακτηριστικά προσλαμβάνει και ποιες θα είναι οι τελικές συνέπειες από το υβριδικό μοντέλο που αυτή τη στιγμή τείνει να εφαρμοστεί.

Συμμετέχουν : Στέλιος Περράκης Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πάφου - πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στο ΣοΕ
Μαρία - Ντανιέλλα Μαρούδα Πρόεδρος Eυρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του ΣοΕ (ECRI) - Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου- Πάντειο Παν/μιο Αγγελική Αρώνη Υπουργείο Μετανάστευσης ΕιδΓραμ. Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Αρετή Βουράκη Υπ. Προώθησης & διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης. 
H παρακολούθηση του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι εφικτή από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ZdzszJw62-4&feature=youtu.be

Κρήτη

Κακοκαιρία «Κίρκη»: Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη

Βροχές

Και η Κρήτη θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που θα κάνει την εμφάνισή της ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά:

Από αργά το βράδυ της Τρίτης το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς), 16 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.