Δύο διακρίσεις έλαβε η Σχολή Ανωτέρας Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου - στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Σ.Α.Ε.Κ. καθώς επίσης στον Comme des chefs 2025, διαγωνισμό αφιερωμένο στη δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία.
Η πρώτη διάκριση αφορά σε μία καινοτόμα ιδέα, την Scam-Fraud Free: Travel Edition, από την Αλεξάνδρα Τζανακάκη και την Inga Divina, η διαγωνιστική πρόταση των οποίων συγκέντρωσε βαθμολογία 85,5%.
Όπως εξηγήθηκε, το Scam-Fraud Free: Travel Edition, είναι μια καινοτόμα ιδέα με κοινωνικό αποτύπωμα, που στοχεύει στην προστασία των ταξιδιωτών από απάτες, ιδιαίτερα στις ψηφιακές κρατήσεις και συναλλαγές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μέσα από ψηφιακά εργαλεία, ενημέρωση και έξυπνες λύσεις πρόληψης, η πρόταση συνδέει την τεχνολογία, τον τουρισμό και την επιχειρηματική σκέψη, προβάλλοντας την αναγκαιότητα ενός ασφαλούς και αξιόπιστου ταξιδιωτικού περιβάλλοντος.
Η ιδέα των δύο καταρτιζομένων, εντυπωσίασε όπως αναφέρθηκε, την κριτική επιτροπή, για την πρωτοτυπία, τη βιωσιμότητα, την κοινωνική ευαισθησία και τη σαφή επιχειρηματική της στοχοθέτηση.
Οι υπεύθυνοι της Σ. Α. Ε. Κ Ρεθύμνου χαρακτήρισαν "σημαντική" αυτή διάκριση, επισημαίνοντας πως αποτελεί απόδειξη του επιπέδου κατάρτισης που παρέχει η Σ.Α.Ε.Κ. Ρεθύμνου, "ενισχύοντας την καλλιέργεια επιχειρηματικής σκέψης και καινοτομίας στις επαγγελματικές σπουδές. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη δυναμική των καταρτιζομένων να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις, προτείνοντας λύσεις με θετικό αντίκτυπο στην αγορά και την κοινωνία".
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και επιτροπής αξιολόγησης, τόνισαν πως, κοινή διαπίστωση όσων παρακολούθησαν τον τελικό, ήταν πως οι παρουσιάσεις όλων των φιναλίστ ήταν υψηλού επιπέδου, γεγονός που καταδεικνύει την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν οι δημόσιες ΣΑΕΚ της χώρας. Ο διαγωνισμός, όπως αναφέρθηκε, αποτέλεσε μια εποικοδομητική διαδικασία.
Διάκριση και σε γαστρονομικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας
Διάκριση έλαβε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ρεθύμνου και στον διαγωνισμό «Comme des chefs 2025». Πρόκειται για έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό διαγωνισμό, αφιερωμένο στη δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, της γενικής γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Η ομάδα της ΣΑΕΚ Ρεθύμνου παρουσίασε μία συνταγή εμπνευσμένη από την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπικότητα, εποχικότητα και αειφορία των πρώτων υλών, ενώ απέσπασε θερμά σχόλια για την εκπληκτική προφορική παρουσίαση στα γαλλικά, την άψογη ομαδική συνεργασία και τη δημιουργικότητα στη σύνθεση και αισθητική του πιάτου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Αυτοκίνητο εν κινήσει τυλίχθηκε στις φλόγες - Καταστράφηκε ολοσχερώς
Μάντζος από Χανιά: Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή και αυτό έρχεται μέσα από την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ