Με αφομή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ρέθυμο, την Πέμπτη 12 Δεκεμβριου, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί τον λαό του Ρεθύμνου σε αγωνιστική κινητοποίηση, στις 11.30 στο Δημαρχείο "για να διατρανώσουμε στον πρωθυπουργό τα αιτήματά μας για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό Κράτος και ζωή με αξιοπρέπεια", όπως αναφέρει.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Όταν η ακρίβεια εξανεμίζει μισθούς και συντάξεις, οι υπηρεσίες μας στενάζουν από την υποστελέχωση, το νοσοκομείο μας είναι στα όρια της διάλυσης, τα σχολεία μας δεν έχουν εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, είναι πρόκληση να μεταχειρίζονται τον τόπο μας για επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Προτείνουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τις 11.00 ως το τέλος της βάρδιας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11.30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ "
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ
H ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στο κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.Αναφέρει στην ανακοίνωση:
"Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τον λαό του Ρεθύμνου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Ζούμε σε έναν νομό που το νοσοκομείο του βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα και δεκάδες κενά εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας και σχολικών φυλάκων, η ύπαιθρος παραδίδεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολλών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Και σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός έρχεται για να «πουλήσει» επικοινωνία και να μιλήσει στο στενό κομματικό του ακροατήριο, μακριά από τον λαό και τα προβλήματά του.
Ως εδώ! Η απάντησή μας θα είναι συλλογική και αγωνιστική!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!!!
Για τη συμμετοχή των μελών του σωματείου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ κηρύσσει για όλα τα σχολεία Δ.Ε. την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00."
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων αναφέρει:
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας , της υποστέλεχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, και των κέντρων υγείας του Νομού.
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της συγχώνευσης των σχολικών τμημάτων, της τραγικής κατάστασης στις σχολικές υποδομές, της διαιώνισης των κενών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όπως η απουσία σχολικών νοσηλευτών κ.α.
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της αποκαθήλωσης των Συλλογικών Συμβάσεων και της επιβολής μισθών σε επίπεδα φτώχειας.
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της ακρίβειας , της ανεργίας και της ανέχειας.
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό ενός ακόμη αντιλαϊκού προϋπολογισμού φορολεηλασίας που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα για να "βγουν" τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης!
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της απουσίας των μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές και του ρεκόρ των εργατικών δυστυχημάτων.
“Υποδεχόμαστε” αγωνιστικά τον Πρωθυπουργό της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους πολέμους και στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- Ε.Ε.
Η παρουσία του στο Ρέθυμνο αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης μας που πληρώνει πανάκριβα τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ.
Απέναντι στις κυβερνητικές φιέστες και τη παρέλαση υπουργών διεκδικούμε :
• Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ, κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως που επιβάλει αλγοριθμικά έναν μόνιμο “κόφτη” μισθών.
• Επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 - 2023, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η μετενέργεια και η συρροή, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών.
• Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, στο 80% του μισθού.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Καμία σύνταξη κάτω από το 80% του μισθού.
• Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές της Ενέργειας και των ειδών λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε όλα αυτά τα είδη για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
• Πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του Νομού
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους τους οποίους οργανώνουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία των λαών της Παλαιστίνης και των υπόλοιπων λαών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του 36χρονου πατέρα
Κρήτη: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο χωράφι του
Ηράκλειο: Ψήφισμα για τις αναγκαστικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ - Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο