Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ: 35 χρόνια κοντά σας! 35 χρόνια στην κορυφή!

ραδιο κρητη
 clock 00:01 | 22/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Ράδιο Κρήτη 101,5 συνέδεσε το όνομά του με την κυριολεξία της λέξης "ελεύθερη ραδιοφωνία" στην Ελλάδα και από τότε παραμένει σταθερα ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός στο νησί, ενώ οι ειδικοί τον θεωρούν κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό της ελληνικής περιφέρειας.

Το Ράδιο Κρήτη 101,5 μετά από 35 χρόνια, συνεχίζει να κρατά τον πήχη ψηλά, τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία, καθώς στελεχώνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ποιοτικό ραδιόφωνο και το αγαπούν βαθιά.

Το Ράδιο Κρήτη εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 22 Μαΐου του 1989 από το Ηράκλειο, στα FM, στη συχνότητα 101,5 MHZ.

Image
σκουταράς 1989

(22 Μαΐου 1989: Πρώτη μέρα λειτουργίας του Ράδιο Κρήτη 101,5. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού αναλύει και οριοθετεί τους στόχους του Ράδιο Κρήτη. Από τότε πέρασαν 35 χρόνια και ο σταθμός πορεύεται αταλάντευτα στην ίδια φιλοσοφία: Αντικειμενικότητα, πλουραρισμός, ανεξαρτησία και ποιότητα εκπομπών)

Στην 35χρονη λειτουργία του, παραμένει αταλάντευτα σταθερό στη φιλοσοφία του, που διακήρυξε από την πρώτη μέρα, που εξέπεμψε:

-Έγκυρη ενημέρωση

-Αντικειμενικότητα

-Ανεξαρτησία

-Πλουραλισμός

-Ποιοτικό πρόγραμμα.

Με αυτή τη φιλοσοφία το Ράδιο Κρήτη 101,5 κέρδισε την αγάπη των ακροατών του, καταξιώθηκε στη συνείδησή τους και αναδεικνύεται σε όλες τις μετρήσεις, πρώτο στην ακροαματικότητα, επί 35 χρόνια.

Είναι το Μέσο Ενημέρωσης που έχει καταγράψει τη νεώτερη ιστορία του τόπου, δίνοντας παράλληλα βήμα σε κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού, των επιστημών, αλλά και στους απλούς πολίτες οι οποίοι είναι διαρκώς συντονισμένοι στη συχνότητά του.

Οι ακροατές είναι ταυτόχρονα και … ανταποκριτές του Ράδιο Κρήτη, αφού, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν δημιουργήσει μια διαδραστική σχέση μεταφέροντας κάθε έκτακτο γεγονός που συμβαίνει στο νησί.

Το Ράδιο Κρήτη, από την έναρξη της λειτουργίας του, σκοπό του έχει να δίνει στον ακροατή έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον ψυχαγωγεί και να τον υποστηρίζει με έντονη δράση και παρεμβατικότητα στα θέματα που τον απασχολούν.

Image
Μανόλης Αργυράκης

(Ο Δημοσιογράφος Μανόλης Αργυράκης)

Στα 35 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε το όνομα του να είναι συνώνυμο της έγκυρης και ακομμάτιστης ενημέρωσης. Η φράση «το είπε το Ράδιο Κρήτη», άρα δεν αμφισβητείται, είναι η μεγαλύτερη καταξίωση στην 35χρονη πορεία του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ιντερνετ) οι πιστοί ακροατές του, φτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένα σημαντικό ποσοστό του απόδημου ελληνισμού και ιδιαίτερα όσων έλκουν την καταγωγή τους από το νησί επιλέγουν την διαδικτυακή ενημέρωσή τους μέσω του Ράδιο Κρήτη. «35 χρόνια μετά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές για την διαχρονική τους εμπιστοσύνη» δηλώνει ο ιδρυτής του Ράδιο Κρήτη Βασίλης Σκουταράς και επισημαίνει: «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να υπηρετούμε την ενημέρωση των πολιτών».

Image
κεραία ράδιο κρήτη

(Το κεραιοσύστημα εκπομπής)

Image
ράδιο κρήτη

(Το κτίριο όπου στεγάζεται ο σταθμός στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου)

Image
φραγκούλης

(Ο αείμνηστος Κωστής Φραγκούλης που επί σειρά ετών από την συχνότητα του ΡΑΔΙΟ-ΚΡΗΤΗ εξέπεμπε τους "Κρητικούς Αντίλαλους" σε όλο το νησί. Ο Κωστής Φραγκούλης υπήρξε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παραγωγός ραδιοφώνου. Έκανε εκπομπές μέχρι 104 ετών!)

Image
μανώλης ρασούλης

(Ο αείμνηστος συνθέτης, τραγουδοποιός και φιλόσοφος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο Μανόλης Ρασούλης, υπήρξε ένας ακόμη παραγωγός εκπομπών στο ΡΑΔΙΟ-ΚΡΗΤΗ)

Image
κοζυράκη ρένα

(Η δημοσιογράφος Ρένα Σημειαντωνάκη (δεξιά) με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη)

Image
λευτέρης βαρδάκης

(Ο δημοσιογράφος Λευτέρης Βαρδάκης)

Image
ψιλάκης τριγώνης

(Δύο δημοσιογράφοι, που επί 10ετίες άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο σταθμό. Νίκος Ψιλάκης και Κώστας Τριγώνης (αριστερά)

 

Image
Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Ράδιο Κρήτη

(Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Ράδιο Κρήτη)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis