Κρήτη

Προβληματισμός αναφορικά με τις τουριστικές προκρατήσεις στην Κρήτη

Κοινωνικός Τουρισμός

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους εκπροσώπους του Τουρισμού εξαιτίας των τελευταίων διεθνών εξελίξεων. 

Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, καταγράφονται προς το παρών κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και μειώσεις στις προκρατήσεις του Απριλίου και Μαΐου. 
Οι ακυρώσεις των κρατήσεων αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία πόλης, με έμφαση στα ξενοδοχεία της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία ανέμεναν τουρίστες μέσα στον Μάρτιο.

Σε σχέση με τις μειώσεις των προκρατήσεων, αυτές αφορούν σε προκρατήσεις που είχαν γίνει για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία και επρόκειτο να εκκινήσει λίγο πριν το Πάσχα. 

Και οι κρατήσεις ωστόσο εμφανίζονται μειωμένες κατά περίπου 30 %, έχοντας δημιουργήσει έναν κατ’ αρχήν προβληματισμό στον τουριστικό κλάδο. 

Όπως εκτιμάται πάντως, η τουριστική βιομηχανία της Κρήτης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει γιγαντιαία προβλήματα, εκτός κι αν οι διεθνείς συνθήκες διαφοροποιήσουν την υφιστάμενη πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να προβλεφθεί. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι καταστάσεις δημιουργούν προβληματισμό και ήδη έχουν ενεργοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες και υπεύθυνους στον τουριστικό κλάδο, προκειμένου τα όποια φαινόμενα να αντιμετωπιστούν στη δημιουργία τους. 

Όπως και να έχει πάντως, η έναρξη της νέας περιόδου δεν πραγματοποιείται με πολύ καλούς οιωνούς, ενώ προϋποθέτει μεγαλύτερη εγρήγορση από τους επαγγελματίες του κλάδου για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος ή να αντιμετωπίσουν πιθανά ζητήματα που θα προκύψουν. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός - Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν τη
Τετάρτη 10/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Προφήτη Ηλία, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Χάρτης
Χάρτης

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπούρος στο Ράδιο Κρήτη: Δύσκολος ο Μάρτιος, το περιμέναμε, αλλά έρχονται καλύτερες μέρες

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

Κορωνοϊός - Πελώνη για Κρήτη: Οι μεταλλάξεις προσέγγισαν το 90% των νέων κρουσμάτων