Κρήτη

Προσοχή: Ενισχύονται οι άνεμοι στην Κρήτη

παραλία άνεμοι

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τους ανέμους μόνο να προκαλούν κάποια περιορισμένα προβλήματα από την πρόσκαιρη ενίσχυση τους, κατά τόπους. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, και βάσει των νεώτερων δεδομένων των προγνωστικών μοντέλων αναμένεται, μετά τις μεσημβρινές ώρες, να αρχίσει μία πρόσκαιρη ενίσχυση των Νοτίων ανέμων με εντάσεις που θα φθάσουν τα 5 έως και 6 Μποφώρ σε βόρειες περιοχές της Κρήτης.  

Περιοχές που αναμένεται να επηρεασθούν περισσότερο είναι: δυτικά των Χανίων, ανατολικός Αποκόρωνας, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαος.
Επειδή οι άνεμοι αυτοί θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και τις βραδινές – νυκτερινές ώρες  χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε εστίες φωτιάς.
 Η θερμοκρασία για σήμερα Δευτέρα θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της,  με τη μέγιστη να φθάνει σε πολλές περιοχές έως και τους 34°C. Αν και πραγματοποιείται μία μικρή μεταφορά σκόνης , δεν φαίνεται να σημειώνει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, ενώ από αύριο Τρίτη με την ενίσχυση του Δυτικού ρεύματος  θα καθαρίσει και πάλι η ατμόσφαιρα.
Από αύριο Τρίτη αναμένεται στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις , με την ένταση τους κατά τόπους  να φθάνει και πάλι τα 5 έως και 6 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει με τη μέγιστη τιμή της να κυμαίνεται γύρω από τους 30°C.  Από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των Δυτικών ανέμων ενώ και η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο ακόμη με τις ελάχιστες τιμές να επανέρχονται σε φθινοπωρινά επίπεδα και τις μέγιστες να είναι κάτω από τους 30°C.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Επεκτείνεται το τμήμα οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής

ΔΥΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την επέκταση του Τμήματος Οξέων Περιστατικών της κλινικής. 

Η πρόταση και η αρχική προμελέτη του έργου «Επέκταση του Τμήματος οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής» υποβλήθηκε προ δεκαετίας από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ ,ωστόσο το έργο παρέμεινε στα «χαρτιά». Με συντονισμένες ενέργειες και την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης της 7ηΥΠΕ, του ΠΑΓΝΗ, του Συλλόγου «Υδρία» και της εταιρίας «Πλαστικά Κρήτης» η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης», ενώ η υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. 

Η επέκταση του Τμήματος Οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ»  είναι το 1ο μεγάλο έργο για την Υγεία στην Κρήτη το οποίο χρηματοδοτείται  από πόρους της 7ης ΥΠΕ. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, προβλέπεται η επέκταση του υφιστάμενου Τμήματος Οξέων σε διώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 400τ.μ. Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου, εμβαδού 240τ.μ θα κατασκευαστούν μεταξύ των άλλων δύο (2) θάλαμοι νοσηλείας, ενιαίος  χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού, αίθουσα ιατρών, νοσηλευτικός σταθμός και υποστηρικτικοί χώροι, ενώ στο πρώτο όροφο, εμβαδού 162 τ.μ, προβλέπονται αίθουσα σεμιναρίων και γραφεία. 

Για την εξέλιξη αναφορικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αυτού έργου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημέρωσε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, τον αν. Διοικητή Στέλιο Κτενιαδάκη, την αν. καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρία Μπάστα, τον Δ/ντη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία», Γιώργο Ψιστάκη. 

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία. Ως 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Υγείας αρχές του 2020 και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε το 1ο μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται στην Υγεία από πόρους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης από ιδρύσεως της. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της υγείας και είναι δίπλα μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας».

 

Διαβάστες επίσης:

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι 25 δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 53χρονη