Κρήτη

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην αγορά της Κρήτης;

ΑΓΟΡΑ.jpg

Ποτέ δεν θα είναι ίδια η κατάσταση στην αγορά, την επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό, τόσο πανελλαδικά, όσο όμως και σε επίπεδο Κρήτης. 

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς οι οποίοι γνωρίζουν πως η επόμενη ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη, απλά δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέγεθος των δυσκολιών. 

Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζόμενων σε αυτές, σε μια πρώτη φάση μπορούν να βοηθήσουν, ωστόσο είναι μέτρα τα οποία αναγκαστικά στερούν χρήματα από την πραγματική οικονομία για την επόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα και με βάση την πρώτη αποτίμηση της ζημιάς, η οικονομία προβλέπεται να γυρίσει δέκα χρόνια πίσω τουλάχιστον, ενώ αν δεν υπάρξει κάποια φόρμουλα και κάποια στρατηγική ευρωπαϊκής αντιμετώπισης των προβλημάτων, εκτιμάται ότι η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία του Κράτους να προσφέρει περισσότερο, θα οδηγήσουν την οικονομία σε μια καθίζηση άνευ προηγουμένου. 

Ένα άλλο σοβαρό  ζήτημα αναφορικά με την αγορά, είναι ότι μέσα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της αναγκαστικής καραντίνας, υπάρχει μια πλήρης αναδιαμόρφωση τόσο του τρόπου λειτουργίας των αγορών, όσο όμως και του γενικότερου τρόπου λειτουργίας της οικονομίας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η επόμενη ημέρα, όταν θα έρθει, αναμένεται να αποτελέσει το «σημείο 0» για ένα νέο κι εντελώς διαφορετικό κόσμο. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία