Κρήτη

Πλούσιο και με καλοκαιρινή διάθεση το ΑNEKORAMA Καλοκαίρι 2016

ανεκ

Πλούσιο, ενημερωμένο και με καλοκαιρινή διάθεση, το εταιρικό περιοδικό ANEKORAMA δίνει και φέτος ραντεβού με τους αναγνώστες του στα πλοία της ΑΝΕΚ που ταξιδεύουν στις γραμμές του Αιγαίου, της Κρήτης και της Αδριατικής και για άλλη μια φορά φιλοξενεί στις σελίδες του όλη την γκάμα της θεματολογίας που το ανέδειξε σε αγαπημένη εν πλω συνήθεια των επιβατών.
 
Με αφετηρία το εξώφυλλο, που απεικονίζει την παραλία Σεϊτάν Λιμάνια, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του καταξιωμένου φωτογράφου Γιώργου Λιζάρδου, η Κρήτη είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια.
 
Φετινή έκπληξη, το Quiz: Πόσο Καλά Ξέρεις την Κρήτη; που μας προ(σ)καλεί να τσεκάρουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για την ιστορία, τη φύση και την κουλτούρα της, ενώ η φωτογραφική ξενάγηση Walk in the City μας συστήνει τις ωραιότερες διαδρομές και τα νέα hot spots της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

ανεκ

ανεκ, by renas

Εξίσου εντυπωσιακό, με υπέροχες εικόνες και insiders’ tips, το οδοιπορικό Beach-hopping στα Νότια Χανιά εξερευνά τη μοναδική γοητεία ενός προορισμού που «κρύβει» στις απρόσιτες ακτές του μαγευτικά φαράγγια, γραφικά ψαροχώρια, σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας: Φραγκοκάστελο, Ορθή Άμμος, Λουτρό...
 
Την τιμητική τους στην ύλη έχουν και τα μουσεία της Κρήτης, με highlights το νέο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας -το τέταρτο μεγαλύτερο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Ελλάδα- και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα και διαδραστικά εκθέματα για μικρούς και μεγάλους.
 
Παράλληλα, το αφιέρωμα Made in Crete συνεχίζει και φέτος να αναδεικνύει την Κρήτη της πρωτοπορίας και της έμπνευσης, προβάλλοντας πρόσωπα, εταιρείες και προϊόντα που κάνουν τη διαφορά σε όλους τους επιμέρους τομείς της νέας επιχειρηματικότητας, από την αγορά τροφίμων και την αναβίωση της παράδοσης μέχρι την καλλιτεχνική δημιουργία.
 
Από τα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίζουν η ταξιδιωτική περιπλάνηση στη Λευκάδα, με τις εκτυφλωτικά λευκές αμμουδιές και την καταπράσινη ενδοχώρα και η συνέντευξη του Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT, που μιλάει για την επιστήμη του και πώς το Internet αλλάζει συνεχώς τον κόσμο, αλλά και για την πατρίδα του, τα Χανιά.
 
Τέλος, εκτός από το Address Book, σταθερό σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια στο περιοδικό, με τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, ποτό, shopping και διαμονή στο νησί,
 
θα βρείτε φέτος και έναν αντίστοιχο οδηγό με τις αθηναϊκές διευθύνσεις που μεταφέρουν το πνεύμα και τη γεύση της Κρήτης στην πρωτεύουσα.
 
Και βέβαια, όπως πάντα, στα ελληνικά και τα αγγλικά, το ΑΝΕΚΟRAMA δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να γνωρίσουν καλύτερα την ANEK LINES μέσα από τα τελευταία νέα & τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία, αλλά και να πληροφορηθούν για τα προνόμια και τις προσφορές που τους παρέχει το πρόγραμμα επιβράβευσης επιβατών ANEK SMART.
  
 Αναζητήστε το ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ στα πλοία και τα πρακτορεία της ΑΝΕΚ LINES και “ταξιδέψτε” όλο το χρόνο σε όμορφους προορισμούς.
 

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...