Κρήτη

Πλήθος συμμετοχών στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης (φωτογραφίες)

marathonios_2018_chania89.jpg

Περισσότεροι από 3.500 δρομείς έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά και ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη.
Στον αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Χανιά- Μάλεμε- Χανιά συμμετείχαν 290 δρομείς με τον Βρετανό Πολ Ματελέτι να κόβει πρώτος το νήμα του τερματισμού με χρόνο 2.42.02 που αποτελεί και νέο ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Μανώλης Σηφάκης με χρόνο 2.42.39 και τρίτος ο Σταύρος Ζαγκανάς με χρόνο 2.51.27.

marathonios_2018_chania3.jpg

marathonios_2018_chania3.jpg, by gpapadakis

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη με χρόνο 3.26.34, ήταν η Δήμητρα Βογιατζή, δεύτερη με 3.27.40 η Έλενα Μαρκάκη και τρίτη με 3.40.08 η Ειρήνη Πευκιανάκη.

Στον αγώνα των 10.000 μέτρων που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη συμμετείχαν 500 δρομείς μεταξύ των οποίων ο διοικητής και 23 σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων καθώς και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες των Χανίων. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος και απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.

marathonios_2018_chania12.jpg

marathonios_2018_chania12.jpg, by gpapadakis

Πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Καλίας με χρόνο 31.08 , ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 38.06.

marathonios_2018_chania31.jpg

marathonios_2018_chania31.jpg, by gpapadakis

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σε δήλωση του ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα στηρίζουν πάντα τη διοργάνωση των αγώνων. Αναφερόμενος στη συμμετοχή στον αγώνα του διοικητή και σπουδαστών της σχολής Ευελπίδων καθώς και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων τόνισε: «Η σχολή Ευελπίδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κρήτη. Μην ξεχνάτε ότι Ευέλπιδες είχαν πολεμήσει εδώ κατά την περίοδο της Μάχης της Κρήτης».

marathonios_2018_chania38.jpg

marathonios_2018_chania38.jpg, by gpapadakis

marathonios_2018_chania78.jpg

marathonios_2018_chania78.jpg, by gpapadakis

marathonios_2018_chania89.jpg

marathonios_2018_chania89.jpg, by gpapadakis

marathonios_2018_chania126.jpg

marathonios_2018_chania126.jpg, by gpapadakis

Στους αγώνες των 5 χιλιάδων μέτρων καθώς και των 2,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περίπου 2.700 δρομείς.
Στον αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων συμμετείχαν περίπου 1.500 παιδιά σχολείων της πόλης των Χανίων.
(φωτογραφίες από zarpanews.gr)

Κρήτη

Ρέθυμνο

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ανέλαβαν καθήκοντα δύο νέοι αναισθησιολόγοι

αναισθησιολόγοι

Με την προσθήκη δύο ιατρών στην κρίσιμη ειδικότητα των αναισθησιολόγων ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου  καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης, στον απόηχο της υποβολής παραίτησης από  16 γιατρούς- εργαζόμενους στη νοσοκομειακή δομή.  

"Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, συμπεριλήφθησαν αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία πλήρωση τους, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή λειτουργία ενός κομβικού τμήματος του ιδρύματος"  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, επισημαίνοντας επίσης ότι: 

Οι κκ. Βασιλική Ζώτου και Ιωάννης Χρονάκης εντάσσονται πλέον στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και αναμένεται να παρέχουν ουσιαστικό έργο στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης της εν λόγω κλινικής.

Ως Διοίκηση παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διαρκή διασφάλιση παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Ρεθύμνου. Σε συνεργασία με κάθε συμβαλλόμενο φορέα συνεχίζουμε απρόσκοπτα, μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες, με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των δύο αναισθησιολόγων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριος Μαρκάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η τοποθέτηση δυο νέων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Με την προσθήκη τους το τμήμα θωρακίζεται και το ίδρυμα αποκτά δυο έμπειρους ιατρούς σε μια κρίσιμη για τη λειτουργία του ειδικότητα. Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των δυο αναισθησιολόγων μας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επιθυμώ να τους καλωσορίσω, να τους συγχαρώ και να τους ευχηθώ να έχουν μια παραγωγική και επιτυχημένη θητεία. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην  Διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος κα. Ευαγγελία Βροντάκη και να την  ευχαριστήσω γιατί μέσα σε ένα αντίξοο και δυσμενές περιβάλλον, πάρα τη συνεχιζόμενη κόπωση, η ίδια υπερέβαλε εαυτόν, στηρίζοντας με συνεργασία υπομονή και θεσμικό διάλογο τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για τη στελέχωση του τμήματος, αποδεικνύοντας στην πράξη, πως όταν υπάρχει διάθεση και ένα υγιές κλίμα πετυχαίνουμε περισσότερα. Στο πρόσωπο της κας Βροντάκη τιμούμε όλο το προσωπικό του ιδρύματος που δίνει σκληρές μάχες για την θωράκιση και την ενίσχυση του νοσοκομείου μας. Ευχαριστώ επίσης τον επιμελητή αναισθησιολογίας κ. Χρήστο Ανδριόπουλο και το νοσηλευτικό προσωπικό του αναισθησιολογικού τμήματος που σε άψογη  συνεργασία με την Διευθύντρια κατάφεραν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν με αρτιότητα στις εναλλαγές που επέβαλαν οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος τους τελευταίους μήνες.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου που ασχολήθηκαν επισταμένα με το ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετώπισε το αναισθησιολογικό τμήμα, καταρτίζοντας ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο άμεσης κάλυψης των αναγκών του τμήματος παράλληλα με τον στρατηγικό σχεδιασμό οδήγησε στη μόνιμη στελέχωση του, καθώς επίσης τους Διοικητές και τους αναισθησιολόγους των Νοσοκομείων των διπλανών νομών που συνέβαλαν στη λειτουργία του τμήματος μέχρι την τοποθέτηση των νέων ιατρών σε μόνιμες θέσεις. Ευχαριστώ επίσης τους ιδιώτες ιατρούς που συνεργάστηκαν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και που προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, έγιναν μέρος του ανωτέρω πλάνου βιωσιμότητας του τμήματος.

Τέλος θα αποτελούσε παράλειψη από μέρους μου να μην ευχαριστήσω από καρδίας τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Ακτουδιανάκη και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ.  Στέλιο Σπανουδάκη  για την πολύτιμη συνεργασία.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός - Πορτογαλία : Σε κίνδυνο το σύστημα παροχής ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο στην Ελλάδα

Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO