Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: "H Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα"

περιφερεια κρητης

«H Κρήτη είναι ένα νησί με μοναδική βιοποικιλότητα και οι προστατευόμενες περιοχές Natura είναι ο πλούτος του νησιού μας» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης κατά τη συμμετοχή του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης CPMR.

Η Επιτροπή των Νησιών αποτελείται από 21 μέλη – νησιωτικές περιφέρειες από 11 χώρες που βρίσκονται στη Μεσόγειο, τη Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα και τους ωκεανούς του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Ειρηνικού.

Στη συνέλευση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εθνικών κρατών και ευρωπαϊκών Περιφερειών η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με i) τις προκλήσεις και ευκαιρίες ανάκαμψης των νησιών της Ευρώπης, στα πλαίσια της πανδημίας, ii) την ενίσχυση της Γαλάζιας Ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος και iii) το μέλλον του τουρισμού στα ευρωπαϊκά νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού στην τοπική οικονομία της Κρήτης και τόνισε ότι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ειδικότερα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας του νησιού χρειάζεται να αποτελέσει προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, περιέγραψε συνοπτικά το σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τις δράσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIFE IP Natura, Impreco και Soclimpact που η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί και μετέχει ως εταίρος. Στον επίλογο του αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο που περιλαμβάνει δράσεις όπως αναθεώρηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, νέες διαπεριφερειακές συνεργασίες, εστίαση στην έρευνα, καινοτομία κα βιωσιμότητα κ.ά.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: "Έφυγαν" μαζί, πατέρας και γιος... 

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 23 Απριλίου

Προσοχή: Πώς βρίσκουν το PIN στην πιστωτική κάρτα

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.957 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 82 νέα κρούσμτα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 24 στα Χανιά, 10 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας: Εμβόλιο μια φορά τον χρόνο και… έξυπνα μέτρα

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

Νοσοκομεία: Ξεκινούν ραντεβού για επεμβάσεις