Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: Συνεργασία με την Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Δ. Μαραβέλια και  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  κ. Σ. Σπυρίδων, είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Την περίοδο που διανύουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός σημαντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ευρωπαϊκών και εθνικών, όπως  το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΕΤΑΑ, σε συνεργασία  με την ΠΕΔ Κρήτης, θα διοργανώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, ημερίδα στην Κρήτη για την ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας προγραμματικής Περιόδου και ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού».

Όπως τόνισε ο κ. Κουράκης, σκοπός της ημερίδας είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των ΟΤΑ της Κρήτης, για την αποτελεσματική αξιοποίησή όλων των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης περιόδου.

Στην ημερίδα θα παρέμβουν στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών των Τομεακών προγραμμάτων, της ΕΕΤΑΑ καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο των θεμάτων που ενδιαφέρουν τους ΟΤΑ της Κρήτης.

Επίσης, στο πλαίσιο  της συνεργασίας της ΠΕΔ με την ΕΕΤΑΑ, θα πραγματοποιηθούν:

Ενημερωτικές  – Επιμορφωτικές Συναντήσεις με θέμα «Διαχείριση Δημοσίων Συμβάσεων (Ν. 4412, όπως ισχύει) Προμηθειών και Υπηρεσιών για τις Οικονομικές Υπηρεσίες και Διαχείριση Δημοσίων Συμβάσεων Μελετών και Έργων για τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων».

Στόχος των συναντήσεων είναι η επικαιροποιημένη ενημέρωση και επιμόρφωση των υπηρεσιακών διοικήσεων, καθώς και των αρμοδίων στελεχών των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης στις Δημόσιες Συμβάσεις Προμηθειών και Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών.

Έμφαση θα δοθεί στο Ν. 4782/2021 «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και την υγεία», με τον όποιο επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο 4412/16, με στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και την επιτάχυνση της εξέλιξης των δημοσίων Συμβάσεων  Έργων, Μελετών Προμηθειών και Υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Επί τάπητος η δημιουργία φορέα διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος νέος

Σαν βόμβα εν αιθρία έπεσε στην οικογένεια του 19χρονου η είδηση θανάτου του, σήμερα το πρωί στις 06.30 στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως, λίγο πριν την Πλατεία Κορνάρου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άτυχος Γιώργος Φ. "έφυγε" από τη ζωή τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά. Η μηχανή στην οποία επέβαινε ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο.

Το σημείο της τραγωδίας...
Το σημείο της τραγωδίας...

Το κράνος που φορούσε ο άτυχος νέος, δεν πληρούσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τις απαραίτητες προδιαγραφές και έτσι δεν στάθηκε ικανό να του σώσει τη ζωή.

Στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως το νέο θανατηφόρο τροχαίο... -  Φωτογραφία από image-services
Στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως το νέο θανατηφόρο τροχαίο... - Φωτογραφία από image-services

Ο 19χρονος Γιώργος, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φοιτητής Λογιστικής στο ΕΛΜΕΠΑ, είναι το 40ο θύμα στην άσφαλτο από την αρχή του έτους...

ότι έμεινε από τη μηχανή...
ότι έμεινε από τη μηχανή...
Εδώ έχασε τη ζωή ο άτυχος 19χρονος
Εδώ έχασε τη ζωή ο άτυχος 19χρονος

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν εντόπισε ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο του τροχαίου. 

Ο δρόμος όπου
Ο δρόμος όπου "έσβησε" ο 19χρονος - Φωτογραφία από image-services

Να σημειωθεί πως σε λιγότερο από μία εβδομάδα σημειώνεται το τρίτο θύμα με δίκυκλο μετά τον θάνατο των δύο νεαρών στο Πολύδροσο Γαζίου

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός ζει το μισό χρόνο σε μιτάτο σε υψόμετρο 1.800 μέτρων

Κρήτη: Τουρίστες μέχρι το Νοέμβριο - "Ο Αύγουστος θύμισε παλιές καλές εποχές"

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο: Τί καταγγέλλουν οι φίλοι του

ESPA BANNER