Κρήτη

Παρέμβαση για το Επιστημονικό Προσωπικό της ανώτατης εκπαίδευσης

αυγενάκης 2

Στην μεταχείριση των μελών ΕΔΙΠ της Τεχνολογικής Ανώτατης Εκπαίδευσης,  αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Η περίφημη «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, εν μέρει μετουσιώθηκε στο Ν. 4472/17 και  απέχει πολύ από το να είναι ισότιμη και δίκαιη προς το Επιστημονικό Προσωπικό της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα.
Ενώ προβλέπονται ενιαίες κατηγορίες προσωπικού «ειδικών κατηγοριών διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού» (ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ) στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και ενιαία ρύθμιση για ωράρια, καθήκοντα και υποχρεώσεις τους,  ο νέος Ν. 4472/17, τους διαχωρίζει άδικα και αναιτιολόγητα σε κατηγορίες «κερδισμένων» και «χαμένων». 
 Πλέον, τα μέλη ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων λαμβάνουν βασικό μισθό που κλιμακώνεται ανά βαθμίδα και φθάνει μέχρι το 60% του βασικού μισθού του καθηγητή Πανεπιστημίων, ενώ τα μέλη ΕΔΙΠ των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, λαμβάνουν βασικό μισθό 52%, ανεξάρτητα από βαθμίδες και λοιπά προσόντα, με απόλυτη ισοπέδωση. Έτσι, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό των ΤΕΙ είναι η μόνη κατηγορία υπαλλήλου στη χώρα, που στη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου δεν έχει να περιμένει καμιά μισθολογική εξέλιξη!
Επίσης, τα μέλη ΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων δικαιούνται επίδομα διδασκαλίας 100 €, ενώ δεν προβλέπεται το ίδιο για τα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ, τα οποία, αν και έχουν επιφορτιστεί με διδασκαλία, σε πολλές περιπτώσεις 22 και πλέον ωρών κι ενώ αξιολογούνται για το ερευνητικό τους έργο, δεν λαμβάνουν το επίδομα.» 
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την ισότητα και την ισονομία στον κλάδο του Επιστημονικού Προσωπικού της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας;
2. Προτίθεστε να προβείτε στην άμεση ρύθμιση της βαθμολογικής κατάταξης του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΤΕΙ;
3.Θα χορηγήσετε το επίδομα διδασκαλίας και έρευνας στα μέλη ΕΔΙΠ των ΤΕΙ;».

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών